23948sdkhjf

Ny konsernsjef i Veidekke

Jimmy Bengtsson er utnevnt til ny konsernsjef for Veidekke ASA. Bengtsson etterfølger Arne Giske, som har besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef i Veidekke. Bengtsson starter i sin nye rolle som konsernsjef 1. september 2019.

– Vi er svært glade for at Jimmy har takket ja til jobben som konsernsjef i Veidekke. Jimmy har en sjelden kombinasjon av egenskaper som gjør ham godt tilpasset rollen som konsernsjef. Prosessen med å finne Veidekkes femte konsernsjef har vært grundig og omfattet både interne og eksterne kandidater, men til slutt ble det klart at Jimmy er den best kvalifiserte kandidaten, sier Veidekkes styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Jimmy Bengtsson (f. 1966) er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke, i tillegg til å være landssjef i Sverige, en posisjon han har hatt siden 2016. Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013. Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.

– Jimmy Bengtsson har mer enn 30 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen. Gjennom stadig resultatforbedring i enhetene han har ledet, har han vist at han har det som trengs for å kunne styrke Veidekkes posisjon som en av Skandinavias største og ledende entreprenører og eiendomsutviklere, sier Brandtzæg.

– Jeg ser frem til å starte på oppgaven med å utvikle Veidekke sammen med alle våre kompetente og engasjerte kollegaer i Norge, Sverige og Danmark. Veidekke er et bunnsolid selskap, trygt forankret i en involverende kultur som utnytter hele konsernets kollektive kompetanse. Veidekke har alt som skal til for å kunne utnytte en utfordrende situasjon for å komme tilbake, sterkere og mer konkurransedyktig, sier Jimmy Bengtsson.

Arne Giske, som overtok som konsernsjef for Veidekke i juni 2013, har bedt styret om avløsning etter seks år som konsernsjef. Giske har en lang karriere bak seg i Veidekke, og har innehatt posisjoner både som CFO og som leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef.

– Jeg vil takke Arne Giske for hans store innsats for Veidekke de siste seks årene. Veidekke har vokst til en virksomhet med et tydelig skandinavisk fotavtrykk under hans ledelse, sier Brandtzæg. 

Veidekke har de siste seks årene levert sterke resultater på mange områder:

  •  Veidekkes omsetning har økt fra 20 milliarder kroner til 36 milliarder kroner.
  •  Antall ansatte har økt fra 6 250 til over 8 500 ansatte
  •  Årlig aksjonæravkastning (total shareholder return) har vært 17,0 %
  •  Veidekkes børsverdi har økt fra 5,8 milliarder kroner til 11,4 milliarder kroner.
  •  Antallet alvorlige ulykker er i løpet av perioden halvert

– Etter en samlet vurdering har jeg kommet til at tiden er inne for å overlate stafettpinnen til nye krefter. Endring og fornyelse er helt essensielt for enhver organisasjon. Jimmy er en svært kompetent og dyktig leder, og jeg er sikker på at styret har valgt den beste til å lede den videre utviklingen av Veidekke, sier Arne Giske.

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094