23948sdkhjf

– Vi har endret HMS-kulturen fullstendig det siste året

Cramo satser tungt på utvikling av ansatte og digitalisering av sikkerhetsarbeidet. Mandag 20. mai gikk startskuddet for den første interne HMS-uka i utleieselskapets historie.

– Bevisstgjøring og refleksjon rundt HMS er det viktigste formålet med uka. Hensikten er å styrke sikkerhetskulturen i bransjen og samtidig sørge for at alle opplever Cramo som en trygg arbeidsplass, forteller Bjørn Melheim, administrerende direktør i Cramo

Han tror det er lett å ta HMS for gitt og er opptatt av å bygge en solid intern kultur for dette i Cramo. Nå står blant annet helse, miljø og sikkerhet øverst på agendaen for alle internmøter.

– HMS handler ikke bare om sikkerhet – det er en totalpakke bestående av enkle hverdagsgrep og store systemer som i tillegg til en sikker arbeidshverdag skal bidra til trivsel sunt arbeidsmiljø. Det er viktig at det foreligger et klart mål bak tiltakene som gjøres, legger Melheim til.

Digitaliserer alt fra ringpermer til vernerunder

Cramo digitaliserer store deler av HMS-arbeidet sitt ved å legge tjenester inn i apper. Ifølge Heidi Settemsdal, direktør for kvalitet, miljø og HMS i Cramo, er selskapet i en situasjon der de i realiteten kan digitalisere alle sjekklister i app-formatet.

– En av tjenestene vi nylig har lansert er appen ProductViewer som sørger for trygg bruk av maskiner og verktøy blant både kunder og ansatte. Den fungerer så enkelt som at du tar bilde av maskinens ID-nummer. Deretter får du tilgang til sikkerhetsdokumenter og bruksanvisning, forteller Settemsdal.

Cramo satser også på videreutvikling internt. Kjetil Dahl er IT-ansvarlig med lang fartstid i selskapet. Til nå har han laget minst fire apper som erstatter excel-ark og mail.

– Dette er et glimrende eksempel på at de med lengst ansiennitet i et selskap også kan bidra til innovasjon. Vi har mange HMS-permer som må oppdateres manuelt, og ser nå på muligheten for å digitalisere disse. Også vernerundene har potensiale for å bli langt mer effektive, mener Settemsdal.

Ny milepæl for Cramo

HMS-uka er en av mange interne aktiviteter Cramo arrangerer i år. I løpet en arbeidsuke skal avdelingene gjennomføre selvvalgte aktiviteter og tiltak knyttet til helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. Det kan være alt fra brannvernkurs, rydding på avdeling og kurs med leverandører til topptur med teamet.

– Cramo har endret HMS-kulturen fullstendig det siste året, og jeg ser allerede stor endring. Uka er en ny milepæl i vårt HMS-arbeid, avslutter Settemsdal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096