23948sdkhjf

Entreprenør mener Forsvarsbygg konstruerer kontraktsbrudd

Tidligere denne uken kom det frem at Forsvarsbygg nå har hevet en kontrakt de har hatt med entreprenøren Byggmester Strand AS for prosjekter med å støyisolere ved Ørland Flystasjon.

I tillegg til hevingen kom også meldingen om at Forsvarsbygg har gitt entreprenøren bøter på 6,5 millioner kroner.

Nå svarer Byggmester Strand tilbake og refser Forsvarsbygg i en pressemelding hvor de selv mener at Forsvarsbygg konstruerer kontraktsbrudd.

I meldingen, som er postet i sin helhet på Byggmester Strand AS’ Facebookside, skriver entreprenøren:

 «Byggmester Strand AS har i over to år arbeidet med fire kontrakter for Forsvarsbygg, i denne perioden er det jevnlig blitt sendt over dokumentasjon på lønns- og arbeidsvilkår i form av arbeidsavtaler, timelister, lønnsslipper samt dokumentasjon av faglærte håndverkere uten at Forsvarsbygg har påvist noen form for avvik, feil eller mangler.»

Videre skriver entreprenøren:

- Når alle kontrakter er overlevert uten mangler, så oppkonstruerer Forsvarsbygg et kontraktsbrudd ved ensidig å bestemme at alle som arbeider på Byggmester Strand sine kontrakter på Ørlandet skal ha bostedsardresse på selskapets kontor i Sandefjord. Dette gjelder også for arbeidere som er født, oppvokst og bosatt på Ørland samt ansatte hos underentreprenører med tilholdssted på Ørland.

- På bakgrunn av dette legger Forsvarsbygg ned påstand om at Byggmester Strand og våre underentreprenører ikke betaler riktig diettsats til sine arbeidere som nå plutselig har fått adresse i Sandefjord og kaller dette brudd på lønns- og arbeidsvilkår, skriver Strand i meldingen.

Byggmester Strand skriver så at de i sine kontrakter har oppfylt kravet til faglærte håndverkere, men at Forsvarsbygg velger å tolke opplæringsloven på en slik måte at de også her oppkonstruerer et kontraktsbrudd.

– Når Byggmester Strand opprettholder hva som er vår forståelse av opplæringsloven, beskyldes vi av Forsvarsbygg for ikke å ha vilje og evne til å fremskaffe dokumentasjon og rette opp forholdet. Istedenfor å overlate til en uavhengig tredjepart å avgjøre hva som er riktig tolkning av lovverket fremmer Forsvarsbygg påstand om mislighold av kontraktens krav til håndverkere, sier entreprenøren i meldingen.

Avslutningsvis skriver daglig leder Tore Strand og advokat Jørgen Aardlsbakke:  

– Forsvarsbygg ilegger Byggmester Strand AS uten domfellelse en bot på over 6 millioner kroner og gjennomfører en urettmessig heving av kontrakten. Forsvarsbygg sender ut pressemelding hvor eneste formål ser ut til å være å urettmessig skade Byggmester Strand sitt gode omdømme.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125