23948sdkhjf

Hever kontrakt og gir entreprenør millionbot

Forsvarsbygg gir nå entreprenøren Byggmester Strand AS en rekke bøter på 6,5 millioner kroner i sammenheng med prosjektet om å støyisolere ved Ørland Flystasjon.

Dette kom frem i en artikkel fra NRK nylig, som melder at selskapet bestrider bøtene.

Ifølge riksavisen så gjelder den aller største boten mislighold av lønns- og arbeidsvilkår, og er på 6,2 millioner kroner.

Deretter kommer en ytterligere bot på 310 000 kroner for brudd på krav til lærlinger.

– Som offentlig byggherre har vi et klart ansvar for å medvirke til et arbeidsliv der det er nulltoleranse overfor brudd på lønns- og arbeidsvilkår. Derfor må vi sanksjonere når slike forhold avdekkes. Forsvarsbygg ivaretar ansvaret for oppfølging av berørte boligeiere, forteller plan- og eiendomssjef Carl Oscar Pedersen i Forsvarsbygg til NRK.

Ytterligere skriver Forsvarsbygg til riksavisen at de ser «svært alvorlig» på funnene hos bedriften og underentreprenørene.

Byggmester Strand svarer NRK via advokaten Jørgen Aardalsbakke, og fastslår at firmaet ikke vil akseptere sanksjonen fra Forsvarsbygg. Bedriften mener at hevingen av kontrakten ikke er berettighet, og at hevingen «framstår som oppkonstruert fordi kontraktsarbeidet for en drøy uke siden ble overlevert til Forsvarsbygg», skriver NRK.

– Vi vil sammen med ledelsen i Byggmester Strand AS fremskaffe dokumentasjon som viser at det ikke foreligger slike brudd som Forsvarsbygg påstår, skriver Ardalsbakke i en e-post til NRK.

Entreprenøren skriver at de har lagt frem dokumentasjon til Forsvarsbygg, men at ikke alt er oversendt ennå.

Les mer om saken hos NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079