23948sdkhjf

Forsvarsbygg bygde for 2,6 milliarder i 2018

Forsvarsbygg fullførte 19 byggeprosjekter for Forsvaret i 2018. Samlet var investeringene på omtrent 2,6 milliarder kroner, skriver Forsvarsbygg på sine sider denne uken.

Av prosjektene forteller de at det aller største er den nye basen for F-35 kampfly på Ørland med en daglig omsetning på ti millioner kroner.

- Vi har hatt høy aktivitet gjennom året, og sørget for gode leveranser til Forsvaret. leverte gode leveranser til Forsvaret. Gjennom NATO-øvingen Trident Juncture har vi vist at vi er en beredskapsorganisasjon som også kan levere godt i krise og krig. I det kommende året skal vi rigge oss ytterligere for å levere på ambisjonene om økt kampkraft og bærekraft i forsvarssektoren, forteller Thorbjørn Thoresen, direktør i Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg skriver at de forvaltet 13 012 bygg og anlegg over hele landet gjennom 1266 årsverk. Det ble investert for omtrent 2,6 milliarder kroner. De hadde 365 aktive investeringsprosjekter i ulike faser og 19 byggeprosjekt ble ferdigstilte. Med 4,1 millioner kvadratmeter forvaltet bygningsmasse, og ein omsetning på 9,4 milliarder, er Forsvarsbygg den største offentlige eiendomsaktøren i landet, heter det i meldingen fra dem.

Effektiviserte forvaltningen med 99 millioner kroner

- Innen utgangen av 2020 skal vi effektivisere for en kvart milliard kroner, for å frigjøre midler til høyere prioriterte oppgaver i forsvarssektoren. I år har vi gjennom ulike effektiviserings- og forbedringstiltak ytterligere redusert kostnadene våre med 99 millioner kroner, skriver Forsvarsbygg.

302 millioner kroner ført tilbake til forsvarssektoren 

Forsvarsbygg avhendet totalt 39 946 kvadratmeter gjennom riving, rydding og salg i 2018. Det ble solgt forsvarseiendom for 680 millioner kroner. Salget av grunnarealet på Flesland i Bergen for 426,5 millioner kroner er det største salget Forsvarsbygg nokonsinne har gjort, melder de.

- Siden 2001 har vi avhendet over 2,9 millioner kvadratmeter eiendom som ikke lenger er relevant å bruke for Forsvaret. Salg av eiendom har gjort at forsvarssektoren har fått tilbake rundt 5,1 milliarder kroner netto til høyere prioriterte oppgaver, heter det i meldingen fra Forsvarsbygg.

Driftskostnader

De totale driftskostnadene til Forsvarsbygg i 2018 var 8,9 milliarder kroner. Vare- og tjenestekjøp utgjorde 70 prosent av dette.

Dersom du vil se alle nøkkeltallene for Forsvarsbygg i 2018, kan du klikke her. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.067