23948sdkhjf

Sterk vekst for Norconsult

Norconsult omsatte i første kvartal 2019 for MRD NOK 1,621, noe som utgjør en økning på ca. 28 prosent sammenliknet med samme periode i 2018.

Driftsresultatet viser MNOK 126,7 – mot MNOK 90,4 i første kvartal 2018. Veksten omfatter virksomhetene i både Norge, Sverige og Danmark.

Norconsult hadde i første kvartal 2019 solide økonomiske resultater, basert på både organisk vekst og oppkjøp. Dette gjelder også når man hensyntar årets påskeavvikling, som i fjor fant sted i første kvartal. Underliggende organisk vekst er 11 prosent for kvartalet.

– Vi er spesielt godt fornøyd med at vi klarer å fortsette den sterke veksten – både organisk og gjennom oppkjøp. Norconsult leverte i første kvartal lønnsom vekst i Norge, Sverige og Danmark, i tråd med selskapets strategi om utvidet nordisk fotavtrykk. Det er en viktig suksessfaktor at vi klarer å kombinere god prosjektgjennomføring med økt aktivitet og vekst i et marked med sterk konkurranse, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult i en melding. 

Blant forretningsområdene er det Hovedkontor som har den største omsetningsveksten. Forretningsområdet Norden viser sterk vekst og resultatforbedring i nær alle områder. I forretningsområdet Regioner Norge ser man også en betydelig omsetningsøkning, spesielt i regionene Midt og Vest. Det er god vekst innen alle markedsområder.

I løpet av det første kvartalet kjøpte selskapet Kjeller Vindteknikk AS, Geovest AS, Heyerdahl Arkitekter AS, Ildne AS samt Johnels & Moberg Arkitekter AB i Sverige. Oppkjøpene bidrar til å befeste selskapets posisjon som en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i det nordiske markedet, og åpner for at selskapet kan løse flere og stadig mer komplekse samfunnsoppgaver.

Høyt aktivitetsnivå og flere nye kontrakter i første kvartal

Norconsult har fortsatt et høyt aktivitetsnivå, og første kvartal 2019 var intet unntak. I Norge vant Norconsult blant annet oppdraget med prosjektering av et nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet. Selskapet er også en del av teamet som skal prosjektere det nye universitetssykehuset i Narvik (UNN). Innen samferdsel har Norconsult i perioden vunnet tre hensettingsoppdrag for tog, mens i markedsområdet bygg og eiendom har selskapet blant annet vunnet prosjekteringsoppdrag for St. Olav videregående skole og Fjellhamar skole.

Av viktige, pågående oppdrag i Norge er Norconsult sentral i prosjekteringsarbeidet av E39 Kristiansand vest – Mandal øst og E39 Rogfast. Bybanen i Bergen, ny lufthavn Bodø, ny produksjonslinje for Hydro på Husnes og prosjektering av CO2-fangstanlegg for Norcem er andre viktige prosjekteringsoppdrag for Norconsult. Norconsult er også sentral i prosjekteringsarbeidet av Nedre Otta Kraftverk, som er Norges største pågående vannkraftutbygging. I Narvik er selskapet i gang med prosjektering av en 105 meter lang kai for cruiseanløp.

Det begynte rundt 800 nye medarbeidere i Norconsult i løpet av fjoråret, og ved inngangen til 2019 hadde selskapet cirka 3 800 medarbeidere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111