23948sdkhjf

Bygger Quality Hotel Bodø

HENT AS og Hundholmen Byutvikling ved Ramsalt Hotell AS inngikk etter prosjektutvikling høsten 2018, avtale om utbygging av Quality Hotel Bodø. 

Byggearbeidet med dette prosjektet har nå begynt. 

- Det har pågått tett dialog og godt samspill i utviklingsfasen, hvor man til slutt landet på et produkt alle kan stille seg bak, og være stolte av. Det har vært stort fokus på utvikling av bymiljøet, hvor fasadeuttrykket har vært en viktig del av dette. Hotellets beliggenhet, med utsikt mot Lofoten og Vestfjorden, vil gjøre det til et attraktivt og innbydende møtested, både for lokale og besøkende, skriver selskapet i en presssemelding.

Bygget blir 14 etasjer høyt, hvor 11 av disse er hotellrom i høyblokken. I de tre nedre etasjene vil det være fellesarealer som resepsjon, møteroms-avdeling, konferansesal og restaurant, samt et næringslokale på hjørnet mot Sjøgata. Ny havnepromenade etableres samtidig, og bygget er utformet for å invitere byens befolkning inn i lobby-bar på nivå med Sjøgata, og i restaurant mot havnepromenaden.

Hundholmen Byutvikling AS, som står som byggherre for prosjektet, har arbeidet med det siden 2017. Mens en planlagt åpningstid for hotellet er satt til våren 2021, begynte de faktiske byggearbeidene i midten av mars.

 - Vi er svært fornøyd med måten vi i felleskap med HENT og Choice har utviklet et fantastisk flott hotell, og vi ser virkelig frem til det videre samarbeidet med HENT. Hundholmen har ikke tidligere utviklet hotell, og det var derfor viktig å tidlig knytte til oss kompetanse på denne type prosjekter, sier direktør for Eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling.

Videre sier han: 

- Da vi nettopp hadde utviklet et svært spennende prosjekt med HENT, var det naturlig å søke videre samarbeid. Vi tok med oss samme teamet og det ble en meget bra prosess. HENT har vist at de behersker samspillmodellen svært godt, og ikke minst bidratt med uvurderlig nøkkelkompetanse. 

- HENT takker for tilliten fra Hundholmen byutvikling, og vi gleder oss over å bidra i etableringen av Quality Hotell Bodø. I innledende fase vil vi utføre gravearbeider og peling på land og i sjø, før vi starter med reising av råbygget. Vi jobber parallelt, i samarbeid med byggherre og leietaker, med optimalisering av planer og konsept for hotellet i detaljprosjekteringen. Vi ser frem til et godt og givende samarbeid med både byggherre og leietaker, sier Peder Wold hos HENT AS. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172