23948sdkhjf

- Mangel på kvalifiserte fagarbeidere kan forsinke Notre-Dame-arbeidet

Det var mandag denne uken at Paris’ store stolthet, Notre-Dame, stod i fyr og flammer.

Den berømte kirken fikk store skader, hvor blant annet hovedspiren kollapset foran tusenvis av forferdede tilskuere. Store deler av taket ble også ødelagt, men iherdig arbeid fra brannslokkerne presterte å redde hovedstrukturen til bygget.

Frankrikes president Emmanuel Macron har i etterkant sagt at kirken vil gjenreises innen fem år har gått, og at den franske nasjonen står sterkt.

– Vi er et folk som bygger. Vi har masse å bygge opp igjen, så ja vi skal gjenoppbygge Notre-Dame enda vakrere, og det skal skje i løpet av fem år, sa presidenten og ba samtidig folket om å være tålmodige, sa Macron i en pressekonferanse.

Arbeidet med å gjenreise kirken har allerede fått massive pengedonasjoner fra noen av landets rikeste mennesker.

Nå skriver NTB og Teknisk Ukeblad at det dog ikke står kun på penger for å hente inn fagarbeidere for å restaurere kirken:

– Tilgang på håndverkere med kvalifikasjonene til å arbeide med så mye stein, så mye tømmer, så mye bly, så mye glass til vinduene, det er noe som industrien i hele Europa trolig vil ha problemer med å fremskaffe akkurat nå, forteller Francis Maude, leder arkitektfirmaet Donald Insall Associates, og legger til at andre store prosjekter allerede strever med å få tak i kompetent arbeidskraft.

Les mer om saken hos Teknisk Ukeblad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078