23948sdkhjf

Vegvesenet avlyser Vestfold vest-kontrakt

Denne uken kommer det frem at Vegvesenet har tatt en avgjørelse angående driftskontrakten for Vestfold vest. Nå avlyser de konkurransen om kontrakten, ettersom kostnadene ble for høye.

– Vi har i dag besluttet å avlyse konkurransen om driftskontrakt 0702 Vestfold. Prisen er for høy, sier avdelingsdirektør Tore Kaurin i Statens vegvesen til Veier 24, som var først ute med å dekke saken.

– Prisnivet er så høyt at vi nå må snu oss rundt og finne andre ordninger, sier Kaurin.

Konkurransen om kontrakten ble åpnet i begynnelsen av april, og det viste seg snart at Mesta ble eneste tilbyder. Deres bud var på nesten 1,3 milliarder kroner. Mesta har tidligere uttalt til Veier 24 at det ikke burde være overraskende at prisnivået ble så høyt.

Hva som skjer videre med kontrakten nå, er usikkert.

Ovenfor nettstedet forteller Kaurin at de mest sannsynlig kommer til å prøve med en byggherrestyrt kontrakt med kort varighet.

- Vi står overfor regionreform, så kan hende det er riktigst at vi kjøper oss litt tid. Kan hende det nye fylket ønsker en annen fordeling eller oppdeling av kontrakten, sier Kaurin.

At kun Mesta kom med et tilbud har brakt frem flere spørsmål, som om kontraktene har blitt for komplekse, om markedet egentlig ikke er klart for åtteårige kontrakter,

Driftskontrakten gjelder riks- og fylkesveiene i Vestfold vest for E18, i tillegg til E18, som utgjør over 900 kilometer vei.

Les mer om saken hos Veier 24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141