23948sdkhjf

5 nordmenn til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Nordmennene er dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør.

I fjor gikk Norge helt til topps i konkurransen med både gull til Stanislas Merlet fra Multiconsult og sølv til Fredrik Skaug Fadnes fra Norconsult, i tillegg til at Thomas Angeltveit fra Norconsult fikk hederlig omtale fra juryen.

- I år har vi 5 nye, sterke kandidater i finaleheatet og satser på at Norge nok en gang tar rent bord under konkurransen. Så gode er også årets norske kandidater, uttaler en optimistisk Liv Kari Skudal Hansteen, som er adm. direktør for RIF.

– De fem finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine fagområder. Vi forventer derfor at årets finalistene kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, fortsetter Skudal Hansteen.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er Vise-president i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa.

I år er det altså hele 5 nordmenn blant de 20 europeiske finalistene i EFCA Young Professionals. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte i Dublin i mai.

De fem er:

  • Andrea Liereng (26) – Norconsult AS
  • Cathrine Mørch (35) – Multiconsult AS
  • Kristoffer Tungland (34 år) – COWI AS
  • Marianne Gro Lindau Langhelle (34) – Asplan Viak AS
  • Morten Høigaard (33) – Norconsult AS
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078