23948sdkhjf

Consto solid i Norge, underskudd i Sverige

Nylig slapp Consto-konsernet sine årsresultater for 2018, og tallene viser en nedgang fra året før.

Den samlede omsetningen for Consto-konsernet i 2018 endte på 5,2 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 420 millioner sammenlignet med 2017. Her endte resultatet før skatt på 30 millioner kroner. I samme periode året før var dette tallet på 247 millioner.

Årsresultatene viser at nedgangen i omsetningen kommer fra at omsetningen i Sverige-avdelingen er redusert med 800 millioner kroner.

- Consto-konsernet kan vise til et resultat med margin på over fem prosent (229 millioner kroner) i Norge, mens virksomheten i Sverige ga et underskudd på 199 millioner kroner før skatt. Det har vist seg at vi vokste for fort og det har vært mer krevende enn forventet å oppnå lønnsom drift i Sverige. I 2018 har vi jobbet med omstrukturering av vår virksomhet i Sverige. Nå mener vi å ha kontroll der, og vi vil få en forsiktig vekst i 2019, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund i en melding.  

Meldingen fremhever konsernets byggevirksomhet i både Nord-Norge, Bergen og Trøndelag, som alle leverer gode resultater. Dette gjelder også anleggsvirksomheten.

 Det har vært jobbet godt i alle selskapene, og i 2018 har vi også utvidet virksomheten vår. I mars ble Consto etablert i Sogn og Fjordane, og høsten 2018 kjøpte vi opp et lokalt selskap på Svalbard. Dermed er vi nå etablert i hele Norge fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. Vi har også i løpet av 2018 etablert anleggsvirksomhet i Midt-Norge og i Sør-Norge, skriver Seterlund.

Det meldes at ved inngangen av dette året hadde konsernet en samlet ordrereserve på 8,9 milliarder kroner.

- Det jobbes godt overalt, og vi er i godt driv. Så langt ser det ut til at 2019 blir et godt år, sier Seterlund.

Consto har i overkant av 900 ansatte i Norge og Sverige.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127