23948sdkhjf

Backe melder nedgang

For entreprenør- og eiendomskonsernet Backe var fjoråret et år som var preget av utsettelser.

Oppstart på en rekke større prosjekter i 2018 førte til at bedriften opplevde et fall i omsetningen på 7% sammenlignet med 2017.

Omsetningen endte på 3,77 milliarder for fjoråret, mens resultatet før skatt endte på 45,7 millioner.

- Kombinert med nedskrivninger på noen enkeltprosjekter, så oppnår vi ikke den lønnsomheten vi forventet for året. Som et privateid konsern har vi også en betydelig aksjeportefølje som ikke utviklet seg positivt i 2018, noe som også svekket inntjeningen sammenlignet med året før, sier Eirik Gjelsvik, konsernsjef i Backe i en melding.

2019 har dog fått en bedre start for selskapet, og det forventes at tallene for dette året blir bedre.

 Backe har nå en eiendom- og tomteportefølje på 1,1 milliarder med en betydelig merverdi. I 2018 økte vi vår eiendomsportefølje med 620 millioner primært bestående av OPS-prosjekter og en 33 prosent eierandel i et større kontorprosjekt. Som følge av den økte satsningen innen eiendom, har vi sammen med Kjeldsberg Eiendomsforvaltning etablert et nytt forvaltningsselskap – DRIV eiendomsforvaltning. At Backe er engasjert i hele verdikjeden fra kjøp av tomt, utvikling, bygging og forvaltning av eiendom ligger det fremover spennende forretningsmuligheter og synergier i, forteller Gjelsvik.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109