23948sdkhjf

BNL ber om økt mangfold: - Jeg syns det er pinlig

Onsdag 3. april markerte åpning av årets Byggedagene-konferanse på Oslo Plaza.

Her møtes noen av Norges største og viktigste mennesker innenfor bygg, og diskuterer bransjens fremtid.

Årets konferanse ble åpnet av Jon Sandnes, administrerende direktør for BNL.

Et av emnene på Sandnes’ agenda var kvinner i byggebransjen. Likestilling, og hvordan man kan sikre det.

- Vi har nødt til å øke mangfoldet. Det er kun 8-9% i vår næring som er kvinner. Også er det 2% fagarbeidere som er kvinner. Jeg syns det er pinlig, sa Sandnes.

- At ikke vi har vært flinke nok til å trekke til oss til Norges største fastlandsnæring mer enn 2% fagarbeidere. Og det er mange av oss som må bære et ansvaret, fortsatte han.

Sandnes oppfordret til å sørge for at kvinner ses og blir møtt med likeverd på arbeidsplassene, og at bransjen sørger for å tilrettelegge for dem og setter klare mål for å få inn flere kvinner.

- Det er ikke nok å søke etter én. Min påstand er at om du skal søke etter én kvinne, sørg for å få to-tre. Det er så viktig å være en del av et lite cluster, fortalte Sandnes.

Sandnes understrekte at det er det samme for menn også.

- Dersom vi kommer inn i en forsamling hvor det bare er kvinner. Det er ikke så hyggelig å være den eneste mannen. Det er ikke så hyggelig å være den eneste kvinnen. Men er man sammen med to-tre andre, så kan det få lov til å vokse. Her trenger vi lederskap. Vi trenger tydelighet for å nå disse målene, fortalte han.

Sandnes pekte på kvinner som et stort uutnyttet potensiale for ny arbeidskraft i en industri hvor det stadig trengs nye hoder.

- Når innvandringen går ned, hvor skal vi hente de nye hodene fra? Jo, vi skal øke kvinneandelen. Vi må rekruttere fra hele befolkningen, sa Sandnes.

- Vi må også ta i bruk de som tross alt har kommet til landet vårt, sørge for at de får fagutdanning, sørge for at de blir tatt inn også i lederskap, og sørge for at vi bruker alle som er i landet. Norges største fastlandsnæring trenger det, avsluttet han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093