23948sdkhjf

Bygger 15 tekniske bygg på E39 Svegatjørn-Rådal

Statens vegvesen bygger ikke bare veg og tunnel på E39 Svegatjørn–Rådal. Til sammen skal det oppføres 15 tekniske bygg, skriver Vegvesenet på egne sider.

De 15 bygningene skal brukes i sammenheng med driften av veganlegget etter at motorvegen mellom Os og Bergen er tatt i bruk.

Ulvenvegen

De elektriske anleggene i tunneler og dagsoner vil bli styrt fra de tekniske byggene. I kontrakten for den sørlige delen av prosjektet er det 10 tekniske bygg som skal bygges og innredes. Dermed er det fem bygg som skal på plass på nord-kontrakten.

Til sammen fem av byggene blir ute i dagsoner, mens 10 kommer inne i tunnelene.

Vegvesenet skriver at det for tiden pågår elektro-montasje i det ferdige tekniske bygget på fv. 160 Ulvenvegen, som ble åpnet for trafikk i fjor. Her har en valgt å bygge huset innfelt i den store natursteinsmuren nær Ulvenparken. Senere kommer det teknisk bygg også i Endalausmarka.

Rådal og Skeievatn

For tiden pågår det montering av prefabrikerte byggmoduler til teknisk bygg i Rådal, tett nord for portalene til Råtunnelen, inn mot Råtun. Arbeiderne er også i gang med montering av teknisk bygg ved rampe-konstruksjonen nær Skeievatn, ved rv. 580 Flyplassvegen.

Senere vil det også bli reist tekniske bygg på Nordås. Her vil bygget bli støpt på plassen.

De to byggene i tunnelene på nord-kontrakten er på kring 82 kvadrat. Arealet på de tre byggene i dagsoner i denne kontrakten varierer fra 67 til 147 kvadratmeter, heter det i meldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141