23948sdkhjf

Nasjonalmuseet: Alabasthallen forsinket på grunn av materialkrangel

Originalt var planen at det nye Nasjonalmuseet skulle stå ferdig etter sommeren.

Derimot har den problematiske og kronglete prosessen med å velge material for byggets stolthet, Alabasthallen, ført til at bygget ikke står ferdig i tide.

Nå melder en rekke medier, blant annet Byggeindustrien, at hallen ikke kan ferdigstilles før rundt juletider i år.

- Bygget skulle i utgangspunktet være ferdig like over sommeren, men vi har som kjent hatt en del utfordringer med Alabasthallen. Den blir først ferdig rundt juletider, mens de resterende arbeidene blir ferdige i løpet av sommeren. Museets åpningsdato blir ikke påvirket, sier Jon Morten Mo i Statsbygg, prosjektleder for ferdigstillelse i Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum, til nettstedet.

Det var i fjor at det ble meldt at Statsbygg måtte inn og teste nye materialer for den lysende glasshallen på toppen av bygget, etter at glasset sprakk grunnet for høye temperaturer.

I desember ble det gjort et endelig valg for glasstypen som skulle brukes for bygget, noe som har forsinket prosessen med ferdigstilling av hallen. Dog skal dette ikke forsinke åpningstiden for publikum.

- Problemene knyttet til det utvendige glasset på Alabasthallen har pågått lenge, og kunne ført til at Nasjonalmuseet måtte justere innflyttingsplanen sin. Det har vi imidlertid unngått ved å endre byggerekkefølgen. Vi fikk lagt en god plan, og derfor er det kun arbeidene på Alabasthallen som blir forsinket. Det har slik vi ser det ingen stor betydning, forteller Jon Morten Mo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.116