23948sdkhjf

Undersøker truck-selskap etter konkurs

4. februar i år gikk Hokksund-bedriften Protruck Norge AS konkurs.

Nå melder Drammens Tidende at bobestyreren etter konkursen har hyret inn en revisor for å vurdere om det har foregått ulovlige transaksjoner mellom Hokksund-selskapet og hovedaksjonæren i Danmark. 

Bedriftens konkurs kom som et lyn fra klar himmel for daglig leder, men ikke for hovedaksjonæren – danske Protruck AS. Protruck solgte og leide ut trucker, og bakgrunnen for konkursen var dårlig økonomi og minus på bunnlinja i 2018.

Etter konkursen har bobestyreren arbeidet med å få solgt diverse utstyr, og å få inn utestående fordringer, og derfor har boet nå fått inn mer enn 630.000 kroner skriver DT.

Der er imidlertid kommet fram nye opplysninger under bobehandlingen. Disse går ut på at det i november/desember 2018 ble overfør flere trucker som tilhørte Protruck Norge til den danske eieren Protruck AS. Den danske eieren avviser at det overført aktiva til Danmark, men sier at de har bistått med selge «ukurante lagermaskiner» til en grossist i utlandet, ifølge DT.

Revisoren skal se nærmere på om det kan ligge noe straffart bak overføringen fra Hokksund-bedriften til Danmark. Revisoren skal også vurdere om det er grunnlag for å vurdere erstatning i forbindelse med dette.

– Dette har jeg et helt avslappet forhold til. Det finnes intet i denne saken som ikke er etter lover og regler. Jeg vil delta konstruktiv med å dokumentere hva som har skjedd og vi hjelper bostyrer med alle spørsmål, sier Michael Laursen, som er styreleder i Protruck Norge AS og eier av danske Protruck A/S til DT.

Da konkursen ble åpnet i begynnelsen av februar hadde Hokksund-bedriften fire ansatte. Disse ble oppsagt. Ettersom det er kommet inn en del utestående fordringer kan det bli full dekning av krav om lønn og skatt/avgifter, og delvis dekning av andre krav.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095