23948sdkhjf

Bygget var full av feil: Entreprenøren forsvant og startet nytt firma

Det var i januar at Building Supply skrev om Slettheia barnehage i Kristiansand, som måtte stenge etter kun seks år fordi det ble oppdaget fuktskader og konstruksjonsfeil. Prisen for å rehabilitere var nesten like høy som prisen for å bygge helt ny barnehage.

Nå skriver Fædrelandsvennen at totalentreprenøren som stod bak byggingen av barnehagen full av feil, Hark Dwinger for Zimmerei Dwinger, har startet nytt firma i Tyskland etter å ha gjort seg selv utilgjengelig.

Samtidig har Dwingers nye selskap reklamert for barnehagen på nettsidene, skriver avisen.

Ovenfor avisen kommenterer Kristiansand Eiendom at Dwinger gjorde seg utilgjengelig for byggherren, Kristiansand kommune, etter at feilene ble oppdaget.

– Helt mot slutten av prosjektet ble det oppdaget at firmaet hadde problemer med økonomien, da det viste seg at flere underentreprenører hadde utestående krav mot hovedentreprenøren, forteller Tiril Bjønnes, Kristiansand Eiendom-rådgiver til FVN.

Videre forteller Kristiansand Eiendom til avisen at Dwinger ble presentert for en rekke feil, feil som ville kostet 6,7 millioner kroner å fikse. Det ble lovet at dette skulle fikses opp, men det skjedde aldri.

Kommunen måtte da omkostningene selv for reparasjonene. Fædrelandsvennen skriver deretter at tyskerens firma ble slått konkurs.

Les mer om saken hos Fædrelandsvennen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078