23948sdkhjf

Investerte i ny låseteknologi for å beskytte mot tyveribølgen

De siste månedene har Building Supply meldt om flere tyveribølger rundt omkring i landet.

Nye undersøkelser fra Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) viser at ni av ti bedrifter i bransjen har blitt frastjålet verktøy. Det er snakk om svært store verdier som går tapt i disse tilfellene, og allikevel blir sjeldent slike tyverier anmeldt.

Fritt frem for hvem som helst

I likhet med de fleste andre i bransjen låste Moelven containerne sine tidligere med tradisjonelle hengelåser, men Arnstein Sortdal, hos Moelven Byggmodul Hjellum AS, opplevde til stadighet at verktøy forsvant.

– Hengelås fungerte ikke. Nøkler ble borte og det endte opp med at containeren ble stående åpen. Dermed var det fritt fram for hvem som helst å gå inn i containeren og ta med seg verktøy, forklarer byggeplassleder Sortdal. 

Først i Norge med innovativ containerlås

For fire måneder siden valgte Sortdal derfor å investere i et elektronisk dørlåssystem levert av IT- og elektronikkselskapet Infobric – og ble med det en innovatør i norsk sammenheng.

Infobrics containerlås er riktignok godt kjent i vårt naboland, Sverige, men her i Norge er Moelven Byggmodul Hjellum AS først ute med å prøve det innovative låssystemet.

Løsningen innebærer at en ekstra vegg monteres opp i containeren, med en ny dør med elektronisk dørlås system og adgangskontroll med kortleser som gir berettigede ansatte adgang når de skanner sitt lovpålagte HMS-kort.

Denne elektroniske dørlåsen er integrert i en webtjeneste som gir byggeplassleder muligheten til å styre hvem som har adgang i containeren, og til hvilke tidspunkter.

– Null svinn

– Takket være det nye låssystemet har vi i dag god kontroll på alt av verktøy, og ingen uvedkomne kommer seg inn i containeren uten at en av våre folk på plassen låser dem inn. Nå er det ikke lenger fritt frem, konstaterer Sortdal.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078