23948sdkhjf

Siste delstrekning av E16 i Sandvika ute på anbud

Statens vegvesen lyser nå ut siste strekningen av prosjektet E16 Sandvika – Wøyen. 

Nå søkes det entreprenør som vil bygge om tidligere E16 og tilstøtende lokalveger mellom Sandvika, Emma Hjorthsvei og Åses vei.

Dette er siste brikken i det som legger til rette for byutviklingen i Sandvika, og som fullfører Sandvika ring, skriver Statens Vegvesen i en melding.

Jobben blir gjort som en utførelsesentreprise, og den består av tre adskilte delområder: Sandvika ved Industriveien, Brynsveien og Ringeriksveien, noe mindre arbeider rett nord for Hamangtunnelen og ombygging av krysset ved Åses vei. 

Entreprisen er omfattende, og den handler hovedsakelig om nedbygging av gamle E16 over Hamangsletta og ombygging av mindre veger. I tillegg skal fem bruer rives og en skal bygges ny, det bygges nye rundkjøringer, kabler skal legges om, næringsbygg skal rives, bruer skal rehabiliteres og det skal bygges gang- og sykkelveger. Sist men ikke minst skal det beplantes langs Dælibekken, som i dag ligger i rør, men skal åpnes igjen.

- Det skal bygges i et svært trafikkert byområde, og det vil bli et stort omfang av trafikkomlegginger med mange faser og etapper. Her må det sikres god trafikkflyt mens arbeidene pågår. Nå regner vi med å få på plass en ny entreprenør før sommeren, sier byggeleder Tom Heldal Larsen.

Larsen forteller Statens Vegvesen at de håper å komme i gang med byggingen på sensommeren.

Sjekk ut utlysningen her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062