23948sdkhjf

Kruse Smith flytter virksomheten

30 ansatte blir berørt.

Mandag kommer det frem i en melding, gjengitt av blant andre Byggeindustrien, at Kruse Smith Entreprenør har valgt å flytte selskapets virksomhet ved distriktskontoret i Haugesund, og at de samler virksomheten i Rogaland.

Det meldes at rundt 30 personer vil bli berørt av denne omleggingen.

Dette betyr dog ikke at selskapet ikke lengre skal konkurrere i aktuelle oppdrag for entreprenørvirksomheten på Haugalandet, det skal de nemlig. Arbeidet vil dog ledes fra regionens hovedkontor i Stavanger i stedet.

– Kruse Smith har i sin nye strategi besluttet å prioritere større prosjekter med et volum som bidrar til forsvarlig fortjeneste. Analyser som er gjennomført viser at Haugalandet over tid ikke har tilstrekkelig med prosjekter av en størrelse som gjør det økonomisk bærekraftig med egen lokal organisering, skriver selskapet i en melding. 

Omflytningen kommer etter et krevende år for bedriften. Kruse Smith-konsernet har levert negative tall i løpet av de to siste årene, og svake tall for både eiendom- og entreprenørdelen av selskapets vestlige region er blant årsakene.

Tapene for selskapet i Region Vest meldes å være oppe i 90 millioner.

- Flyttingen av distriktskontoret i Haugesund må sees i sammenheng med behovet for å organisere virksomheten mer effektivt og redusere kostnadsbasen, skriver selskapet.

Det meldes at omleggingen fører til at både funksjonærer og fagarbeidere i selskapet vil bli overtallige.

– Det er etablert formelle prosesser med de tillitsvalgte med sikte på avslutning av arbeidsforhold i henhold til lov -og avtaleverk. NAV og andre offentlige instanser er informert og involvert blant annet i arbeidet med å følge opp overtallige. Kruse Smith vil også jobbe opp mot andre aktører i bransjen på Haugalandet for å hjelpe ansatte over i annet arbeid, skriver bedriften avsluttende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14