23948sdkhjf

NCC saksøker kommune over vannrørledning

Selskapets konflikt med svenske Ludvika fortsetter. Nå krever NCC over 100 millioner fra kommunen.

Dette melder VANytt i en artikkel.

Ifølge nettsiden har NCCs konflikt med svenske Ludvika kommune og tettstedet Grängesberg nådd punktet hvor NCC nå saksøker kommunen. Dette kommer etter at kommunen førte et søksmål mot NCC i desember på 280 millioner kroner.

Søksmålet kommer som en følge av at NCC ikke skal ha mottatt økonomisk kompensasjon de hadde krav på, sier en juridisk representant for selskapet, ifølge VA Nytt.

SVT.se skriver at NCC krever 115 millioner svenske kroner av kommunen, som tilsvarer ca. 106 millioner norske kroner.

Saken gjelder et prosjekt om å bygge en råvannsrørledning for kommunen, som egentlig skulle vært klar for endelig inspeksjon i slutten av 2013. Den originale testingen ble utsatt på grunn av tekniske problemer, og da endelige tester i 2014 viste et stort antall avvik ble det besluttet at det skulle bli bygget en ny ledning fra våren 2016.

I desember samme året avbrøt dog NCC arbeidet etter fortsatte lekkasjer, før de hevet avtalen ensidig det følgende året. Det meldes at kommunen mente NCC ikke hadde rett til å heve avtalen, og at det det faktum at NCC ikke hadde klart å fikse lekkasjene som gjorde at ledningen ikke kunne la seg trykkteste.

På motsatt side av saken mener NCC at det faktum at ledningen skulle bygges i henhold med kontrakten med høytrykks glassfiberrør, med koblinger i rustfritt stål, var et feiltak til å begynne med. VANytt skriver at NCC heller ville bygge med PE-rør, uten å ha fått dette godkjent fra kommunen.

Les mer om saken hos VANytt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093