23948sdkhjf

Fire av ti ledere i Statens Vegvesen er kvinner

Mens bygg- og anleggsindustrien ofte sees på som mannsdominert, skiller Statens Vegvesen seg tydelig ut:

- Våre tall viser nemlig at vi har hatt en jevn økning både i antall kvinnelige ansatte og kvinnelige ledere de siste femten årene. I første tertial i 2003 hadde Vegvesenet 53 kvinnelige ledere (22 prosent), mens vi per i dag har 191 kvinner i lederstillinger (37 prosent). Antallet kvinnelige ledere har økt med 15 prosent på femten år. I 2003 var 50 prosent av alle nyansatte ledere kvinner, mens i 2018 var tallet 67 prosent, en økning på 17 prosent, skriver selskapet i en melding.

– Likestilling har vært på vår dagsorden i mange år. Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver uansett kjønn – og det har vi oppnådd, sier Vidar Lødrup, HR-direktør i Vegvesenet.

Statistikk fra en undersøkelse gjort av Universum viser at kvinner rangerer Vegvesenet som 7. mest attraktive arbeidsplassen for ingeniører, mens menn rangerer den på plass nummer 12.

Vegdirektøren vil være leder for en åpen og inkluderende etat. Han ønsker at Vegvesenet skal fremme likestilling og bidra til et samfunn uten diskriminering, både når det gjelder kjønn, nedsatt funksjonsevne, etnisitet og seksuell orientering, fastslår Lødrup i meldingen.

Les mer om saken og se en rekke intervjuer med Vegvesenets kvinnelige ledere i meldingen fra selskapet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109