23948sdkhjf

Millionkontrakt til entreprenør under granskning

Kristiansund kommune satte ned en gruppe for å granske entreprenøren. Dagen etter gav de samme bedrift en stor ny kontrakt.

Dette kommer frem i en artikkel fra NRK denne uken.

Riksavisen forteller at selskapet Mekvik Maskin, en bedrift fra Kristiansund, ble satt under granskning etter mistanke om å ha drevet miljøkriminalitet. Dagen etter skal kommunen deretter å ha gitt selskapet en stor ny kontrakt, en rammeavtale for anleggstjenester. Denne kontrakten hadde da en øvre grense på 10 millioner kroner.

Bedriften skal ha tatt seg «uvanlig godt betalt» for å kjøre bort samt deponere forurenset jord og betong fra byggeplassen til nye Atlanten stadion. Betongen skal aldri ha havnet på deponi, skriver avisen.

Betongen skal i ettertid ha blitt brukt ulovlig som fyllmasse.

I en kommentar til NRK forsvarer Kristiansand kommune avgjørelsen om å tildele Mekvik Maskin oppdraget.

– Vi har lyst ut konkurranse på vanlig måte. Den har Mekvik vunnet og de har fått beskjed om at de er tildelt kontrakten, sier kommunalsjef for tekniske tjenester, Karl Kjetil Skuseth. Han legger dog til at det er en smule spesielt at dette foregår samtidig som anklagene om dumping av forurensede masser.

Det meldes at den nye rammeavtalen har et punkt som tilsier at entreprenører skyldig i miljøkriminalitet, kan ekskluderes fra anbudskonkurransen.

– Vi vet ikke om det er gjort noe kriminelt ennå. Vi må komme til bunns i denne saken først, så kan man eventuelt snakke om slike konsekvenser i etterkant, forteller kommunalsjefen til NRK.

Nærmere informasjon om den nye kontrakten kan leses på den offisielle utlysningen.

Les mer om saken hos NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078