23948sdkhjf

Åpnet verdens høyeste trehus

Se bildene fra da det 85,4 meter høye Mjøstårnet med hotell, restaurant, kontorer og leiligheter åpnet dørene for første gang!

Det 85,4 meter høye Mjøstårnet, som huser hotell, en restaurant, leiligheter og kontorer står nå ferdig.

Fredag 1. mars ble Mjøstårnet åpnet for publikum og hotellet tatt i bruk, snaue to år etter at første spadetak ble tatt ved mjøskanten i Brumunddal. 

                                          

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

- Mjøstårnet har flyttet grenser for hva som er mulig å bygge i tre, slik Moelven tidligere har gjort med OL-hallene til 94-lekene, trebruer og vår forrige verdensrekord med «Treet» i Bergen. Dette bygget setter en ny standard for hvordan vi kan bygge høyt med tre, og dette har blitt lagt merke til verden over, slik verdensrekorder gjerne blir, sier en stolt Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre i en melding.

I denne anledningen har Moelven og fotograf Nina Rundsveen sluppet en rekke bilder som viser bygget og åpningsdagen:

Gjestene fikk være med opp på toppen. Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Utsikt fra toppen. Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

De sju øverste etasjene i høyhuset består av leiligheter, mens de fire under er hotelletasjer. De nederste etasjene består av kontorer, mens den utvidede førsteetasjen består av restaurant og et svømmeanlegg.

Plassert rett ved Mjøsa, og med E6 på den andre siden, er verdens høyeste trehus allerede et landemerke i Innlandet. For Moelven er bygget på 18 etasjer også et innlegg i debatten om en grønnere og fornybar framtid, skriver selskapet.

Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre, er stolt på åpningsdagen. Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Bilde: Moelven / Nina Rundsveen. 

Gjestene fikk også forsyne seg med kake, i anledning feiringen. 

- Vi ønsker å bidra til en bærekraftig framtid i tre. Moelven forvalter en fornybar naturressurs, og for hver tre som blir hogd, så plantes det minst to nye trær. For Moelven er Mjøstårnet nok et synlig bevis på hva som er mulig å få til i tre, og vi tror dette bygget kan inspirere flere til å velge klimasmarte løsninger framover, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.

Det nye bygget er også både kortreist og klimasmart. Skogen tar opp karbondioksid og lagrer det, og når vi bygger i tre blir klimagassene bevart i treverket.

Moelven Limtre, som holder til i Moelv, har hatt ansvaret for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen i Mjøstårnet. AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter.

Under kan du også se en video Moelven har produsert om Mjøstårnet, som viser litt om bakgrunnen for byggeprosessen med limtrekonstruksjonen. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063