23948sdkhjf

Kynningsrud Prefag sikret storprosjekt i Sverige

Selskapet skal bygge for nesten 300 millioner SEK, noe som gjør oppdraget til det største i Kynningsrud Prefabs historie.

Kynningsrud Prefab i Uddevalla har landet et prosjekt på 290 millioner SEK.

- Med verdi på ca 290 millioner SEK er betongelemententreprisen til utvidelsen av Skaraborgs Sjukhus Skövde vår største ordre så langt, sier Carl-Johan Appelberg, som er markedssjef for Kynningsrud Prefab i Uddevalla. 

Prosjektet omfatter to nye sykehusbygninger på totalt ca 67 000 kvm. Det er en økning på ca 35% i forhold til dagens areal. Sykehuset har vokst ut av sine lokaler og må bygges ut. Samtidig vil man etablere et moderne akuttsykehus med plass til både medisinsk og teknisk utvikling. 

- Västfastigheter og Byggdialog har gitt oss ansvaret for å levere en optimalisert og kostnadseffektiv totalløsning for utbyggingen. Kynningsrud Prefab har vært involvert i prosjekteringen fra et tidlig tidspunkt, noe som skaper høyest verdi for alle, sier Carl-Johan Appelberg. 

I forkant gjeldende miljø og energisparing 

Kynningsrud Prefab ligger i forkant når det gjelder miljømessige aspekter ved bygging med betongelementer. Selskapet har lenge brukt knust steinmateriale som tilslag i stedet for naturgrus, for ikke å forstyrre økosystemets naturlige vannrensing. I produksjonen resirkuleres slamvann, spillbetong og restbetong fullstendig, slik at det ytre miljøet ikke påvirkes. En ytterligere miljømessig fordel er at betongkonstruksjoner lagrer varme. Denne lagringskapasiteten bidrar til å kutte de dyre toppene av energiforbruket på kalde vinterdager. 

- På denne måten kan sykehuset senke energiforbruket. At oppdragsgiveren og totalentreprenøren legger så stor vekt på å involvere vår omfattende prefabkompetane, setter vi stor pris på, sier Carl-Johan Appelberg. 

Utvidelsen av Skaraborgs Sjukhus Skövde er et såkalt partneringprosjekt, der utbygger, leverandører og entreprenører har et åpent og nært samarbeid i en felles organisasjon. Utbyggingen av sykehuset skal være ferdigstilt i 2023. 

- Dette er den største prefabkontrakten i Norge og Sverige på mange år, og vi er veldig fornøyde med at byggherren har valgt oss, sier divisjonsleder Pål A. Sanne.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096