23948sdkhjf

Nå starter innspillingen av thrillerfilmen om tunnelbranner

Filmen tar inspirasjon fra «Bølgen» og «Skjelvet», og skal ta for seg en brann i tunnel. Lokale entreprenører får også ta del i produksjonen.

Det var i september i fjor at Building Supply meldte om en ny norsk katastrofefilm i planleggingsstadiet.  

Filmen følger i fotsporene til filmene «Bølgen» og «Skjelvet» , og skal ta for seg et spesielt hett debattemne: tunnelbranner.

Prosjektet er inspirert av en rekke alvorlige tunnelbranner i norske vegtunneler. Produsent Einar Loftesnes og regissør Pål Øie fikk syv millioner kroner fra Norsk Filminstitutt til å realisere filmen i fjor.

melder NRK at innspillingen av filmen starter i Sogn og Fjordane neste uke, mer spesifikt i Vik kommune.

- Utover det har vi ikke bestemt oss for hvor vi legger resten av produksjonen, sier produksjonsleder Nick Helgesen i Nordisk Film til NRK.

Riksavisen melder at filmproduksjonen har valgt å la lokalområdet spille en aktiv del av produksjonen, ved å la lokale skuespillere og lokalt næringsliv bli med.

- Vi henter mye lokale statister og arbeidskraft. Dette gjør vi fordi vi spiller inn på små steder, og vi har ikke mulighet til å ta med oss et stort crew fra Oslo. Derfor henter vi inn entreprenørtjenester fra lokalt næringsliv i tillegg til lokale skuespillere, sier Helgesen.

Les mer om aktualiteten og bakgrunnen for filmen her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094