23948sdkhjf

Sier nei til Kjell Inge Røkke-skyskraper

Røkkes drøm om en skyskraper på Fornebu går i grus.

Det var i oktober i fjor at det kom frem at Kjell Inge Røkke ønsket å bygge en 200 meter høy skyskraper på Fornebu utenfor Oslo sentrum.

Nå melder DN at et flertall av politikerne i Bærum sier nei til Røkkes skyskraper.

Det endelige svaret kommer den 27. mars, under et kommunestyre i Bærum kommune.

Nettstedet skriver at Arbeiderpartiet vil foreslå en formulering på kommunestyremøtet som vil gjøre det uaktuelt å bygge hverken skyskraper eller høyhus på tomten.

Bygget, som går under navnet «Store Blå», skulle etter planen huse Verdenshavenes hovedkontor.

Det originale forslaget fra rådmannen til kommunedelplanen åpner for at det skal kunne bygges et «høyhus», men dette ønsker Arbeiderpartiet å omformulere slik at Røkkes planer om et såpass høyt høyhus utelukkes fra denne planen.

– Verdenshavenes hovedkontor er en spennende idé. Det ønsker vi intenst å få til Fornebu. Men vi sier nei til skyskraper. Det er viktig å skille de to tingene, sier Kjell Maartman-Moe, Aps gruppeleder i Bærum kommunestyre til DN.

– Det haster å redde verdenshavene. Røkke kan begynne med det «i morgen». Det er ledige lokaler og store hotell- og konferansesentre på Fornebu. Hvis man skal tenke miljø, er det en fordel å utnytte eksisterende kontorlokaler, fortsetter han.

Tidligere har det kommet frem av både SV, Venstre, Pensjonistpartiet, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og KrF sier nei til skyskraperen. Nå sier også FrP nei til prosjektet. Selv om Høyre ennå ikke har bestemt seg, betyr dette at det er flertall mot skyskraperen.

Men, det er dog er fortsatt mulighet for at Røkkes skyskraper kan bygges andre steder, om kommunestyremøtet i mars går mot prosjektet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078