23948sdkhjf

Mistenker innside-jobb

I januar fikk flere entreprenørbedrifter i Lier-området frastjålet verktøy og utstyr verdt nesten en halv million kroner. Nå mistenkes det at saken var en innside-jobb.

Dette skriver Drammens Tidende i deres papirutgave tirsdag.

Det var natt til onsdag 30. januar at tyver brøt seg inn i flere konteinere til bedrifter i Fjordsvingen i Engersand Havn i Lier, og tok med seg verdifullt verktøy. Totalverdi skal ha vært opp mot en halv million.

– Det er gjort et anslag på rundt 300.000-400.000 kroner, fortalte operasjonsleder Rune Hunshamar hos politiet i Sør-Øst til Drammens Tidende.

Utstyret det er snakk om er tungt og politiet mistenker at utstyret har blitt fraktet vekk.

Ifølge kilder Drammens Tidende har snakket med, er dette dog ikke første gangen noe har blitt borte fra området på mystisk vis.

- Det har blitt tømt mye her de siste 14 månedene, forteller Gjermund fra Five Elektro til DT.

Blant annet et helt lager med håndverktøy skal ha forsvunnet fra området tidligere. I januar forsvant det «litt av alt», skriver avisen. Tre ganger på et år skal det ha skjedd tyveri på stedet. Ifølge arbeiderne selv, skal det dreie seg om verdier på over 500.000.

På grunn av måten tyvene har gått frem på, mistenker de ansatte nå at jobben var gjort fra innsiden, fra noen som visste nøyaktig hvordan de skulle gjøre dette.

- Det her må jo være en innside-jobb. Vi har tidligere sett at hvis det er veldig mye folk på jobb, er det plutselig ting borte dagen etter. Jeg tror det er folk som er her og jobber som sier fra til kompisene sine, forteller elektriker Gjermund til avisen.

Byggeplassen skal ha mange innleide arbeidere, og det totale antallet av arbeidere skal variere.

I tillegg kan det se ut som om tyvene visste nøyaktig hvor det var de skulle gå for å finne materialet som var av verdi.

- Vi har åtte containere her, men de har gått rett til de to med alt verktøyet, forteller rørlegger Skjærvik til DT.

Tyvene har også vært innom det ene bygget hvor arbeiderne jobber. De har brukt vinkelsliper for å komme seg nøyaktig dit de ville komme seg.

- De har gått i bekmørket og rett inn akkurat døren de skulle. Gjengemaskinen var låst med kjetting til kassa her, forteller Skjærvik.

Gjengemaskinen, som veide rund 60-70kg, var blant det som forsvant med tyvene.

Nå jobber selskapene som ble rammet med å få igjen de tapte verdiene fra forsikringsselskapene, som har godkjent.

Politiet jobber fortsatt med interessante gjenstander de skal ha sikret fra området.

Politiet ønsker tips i saken, og personer som kan ha informasjon som er relevant kan ringe 02800.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125