23948sdkhjf

Inviterer til anbudskonkurranse for rehabilitering av Bekkestutunnelen

13. februar 2019 kl.12.00 kan interesserte møte i Statens vegvesens lokaler i Philip Pedersens vei 20 på Lysaker.

Prosjektleder for rehabilitering av Bekkestutunnelen, Rune Smidesang er spent på responsen fra entreprenørene. Totalentreprise med samspill er en ny kontraktstype i Statens vegvesen.

- Vi har en faglig dyktig byggherreorganisasjon på prosjektet, og nå ønsker vi oss en engasjert og løsningsorientert entreprenør med sterkt fokus på trygg og trafikksikker gjennomføring, god kvalitet på utførelse og raskt gjennomføring, sier Smidesang i en melding på Vegvesenets egne nettsider.

Prosjekt Rehabilitering Bekkestutunnelen er del av et nasjonalt prosjekt som omfatter oppgradering av fylkesvegtunneler.

Tunnelen, som ligger i Bærum kommune, er en 750 meter lang ettløpstunnel med to kjørefelt.

Dette omfatter rehabiliteringsarbeidene:

- I grove trekk omfatter rehabiliteringsarbeidene utskifting av stort sett alt teknisk utstyr, nye tekniske rom, oppgradering av sikkerhetsutrustningen og overvannshåndteringen, nødvendige bygningsmessige ombygginger, og kartlegging og prosjektering av løsninger, skriver Statens Vegvesen.

Totalentreprise med samspill for å utnytte aktørenes kompetanse

Kontraktstypen er en samspillskontrakt der prosjekteringsansvaret vil ligge hos entreprenøren.

Hele prosjektet, herunder prosjektering, skal foregå som et samspill mellom entreprenør og byggherre. Her trekkes entreprenøren tidlig inn i utviklingen av prosjektet, men byggherren har rett til å påvirke løsninger både med hensyn til pris og utførelse.

Hensikten er å utnytte aktørenes samlede kompetanse. Etter gjennomført prosjektering, skal det avtales en målpris og ferdigstillelsesdato for kontraktarbeidet.

Totalentreprisen er utarbeidet med en incentiv-løsning som premierer en kostnadseffektiv gjennomføring.

Tegningsbasert prosjektering

Byggherren har lagt opp til tegningsbasert prosjektering av arbeidene, da det kan bli kostnadskrevende å modellere eksisterende tunnelkonstruksjon og tekniske installasjoner. Entreprenøren skal prosjektere, men skal gjøre dette i samspill med byggherren.

Kontraktsperioden vil være fra vår 2019 og frem til desember 2020.

Her finner du mer informasjon om konkurransen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078