23948sdkhjf

Skuffende Skanska-resultater

Resultatet går ned 14% fra året før. – Et skuffende år, sier konsernsjefen.

Det er mye snakk om årsresultat disse dager, og neste selskap ut i ilden er Skanska.

I en pressemelding melder Skanska i dag om en omsetning for hele den globale virksomheten på 170,5 milliarder svenske kroner, samt et driftresultat på 4,8 milliarder.

Dette resultatet er 14% lavere enn resultatet for 2017.

- Når jeg reflekterer over 2018, mitt første år som Skanskas konserndirektør, er jeg takknemlig over folkets dedikasjon og alt vi har oppnådd i løpet av dette utfordrende året, sier konsernsjef Anders Danielsson i meldingen.

– For entreprenørvirksomheten var 2018 et skuffende år. Svake prestasjoner i to prosjekter i USA og en stor restrukturering i Polen overskygget gode prestasjoner i andre operasjoner, og da spesielt i Sverige og Finland, sier Danielsson videre.

Danielsson peker dog på områder hvor han mener Skanska har levert bra i 2018, som i at selskapet har tilpasset seg til et svakere marked innen eiendom, gjenopprettet lønnsomhet og dessuten redusert risiko i operasjoner innen bygg- og anlegg.

Omsetningen for hele konsernet øker nesten 10 milliarder fra året før, og markerer en vekst på 3% etter valutajusteringer.

Entreprenørdelen synker fra 1,2 milliarder svenske kroner til 1,1 milliarder, som viser en nedgang på 8%.

- Når vi går inn i 2019, er det politiske og makroøkonomiske usikkerheter som sannsynligvis vil fortsette å øke. I mange av våre lokale sektorer jevner markedene seg ut, og det er vanskelig å forutse hvor lenge dette relativt gunstige miljøet vil vare. Vi er i en sterk posisjon for å levere bærekraftig avkastning til våre aksjeholdere. For å fortsette å styrke prosjektutviklingen og samtidig beholde en økonomisk sterk posisjon, vil styret anbefale et aksjeutbytte på seks svenske kroner, sier Danielsson.

Les hele pressemeldingen og se alle detaljene for resultatet her

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143