23948sdkhjf

Åpner for bygging av ny storflyplass i Rana

I Stortinget har det nå blitt besluttet at en ny flyplass i Mo i Rana skal realiseres. Håpet er å få til byggestart så fort som mulig.

Dette kommer frem i en pressemelding på regjeringens egne sider.

- Regjeringen ønsker et godt flytilbud i hele landet. Ved Mo i Rana i Nordland er det tatt et spennende initiativ for å bygge storflyplass, og Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU) ønsker å lyse ut en anbudskonkurranse om bygging. Det bekrefter jeg nå at de står fritt til å gjøre, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

– I stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2018–2029 er det satt av et statlig bidrag til en ny lufthavn ved Mo i Rana i andre delen av planperioden. Det vil si i perioden 2024–2029. Dette betyr at en anbudskonkurranse nå skjer på PLU sin egen regning og risiko. Det samme gjelder ved en eventuell byggestart før Stortinget har bevilget midler, sier Dale.

Utbyggings- og driftsmodell for ei ny lufthavn ved Mo i Rana er ikke avklart. PLU har ønsket at Avinor skal gi bistand til arbeidet og det bekrefter samferdselsministeren at de kan be om, for PLU sin egen regning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094