23948sdkhjf

Mottok sjikane-varsler ved Nytt Nasjonalmuseum

Statsbygg innfører nå nye regler for oppførsel på byggeplassen etter å ha mottatt varsler fra kvinner på Nytt Nasjonalmuseum-prosjektet.

Dette kommer frem i en melding fra Statsbygg på egne sider.

Selskapet skriver at de har mottatt varsler fra to kvinner som har jobbet på Nytt Nasjonalmuseum, og at de nå innfører nye regler for oppførsel på byggeplassene.

- På denne arbeidsplassen gjelder to enkle regler. De har vi fordi alle skal ha det bra, og være trygge, skriver Statsbygg. 

Reglene er som følger: 

  • Ikke ta sjanser
  • Prat sånn at alle kan høre på deg.

Mens førstnevnte regel handler mer om byggesikkerhet, er regel nummer to et bud om at ingen skal måtte høre diskriminerende snakk på arbeidsplassen deres. 

Dette er å lese på en plakat hentet fra byggeplassen, men disse budskapene er også innlemmet i sikkerhetskursene for byggeplassen. Dette er noe selskapet vil vurdere å innføre på alle byggeplassene.

Uønsket seksuell oppførsel

I Dagens Næringslivs dekning av saken forteller Statsbygg at at varslene gjelder ordbruk, kroppspråk og skriving på dovegger.

Det nye reglementet spesifiserer at både kjønnsdiskriminering, rasisme og homofobi ikke har noen plass på byggeplassen.

– På norske byggeplasser i dag er det en svært variert sammensetning av kulturer og sedvaner. Uønsket oppførsel kan rette seg mot kvinner, men også mot seksuell legning eller religion. Derfor må vi være tydelige på at enkelte holdninger ikke er akseptable, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i en uttalelse via Statsbyggs nyhetssider.

Varslene har vært anonyme, så ingen direkte konsekvenser har forekommet, sett bort fra holdningskampanjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078