23948sdkhjf

VIDEO: Vil omforme knutepunkt-utvikling med AR

Tech-giganten Wec360 har brukt AR til å omforme hvordan man planlegger næringsbygg og boliger. Nå vil de innta knutepunkt-utviklingen med den nyskapende teknologien.

I slutten av januar ble Knutepunktkonferansen holdt på Radisson Blu – Plaza – i Oslo.

I regi av Bane NOR Eiendom og Estate Media dukket bransjefolket opp for å høre om transformasjon og ny bruk av gamle industriområder og byggingen av knutepunkt for å knytte byområder sammen.

Ved arrangementet var også tech-selskapet Wec360, som ble etablert i Norge i juni 2018 etter å ha tatt over Sverige med selskapets revolusjonerende AR og VR-teknologi.

Tidligere har selskapet snakket om hvordan de har satset på industrier for boliger og næringsbygg – nå vil de bruke AR til å omforme utviklingen av knutepunkt og anleggsarbeidet der. 

Ved å benytte AR-teknologi vil selskapet omforme og effektivisere planleggings- og prosjekteringsfasene, ved å kunne vise frem prosjektforslag på en mer effektiv måte.

Wec360 forteller Building Supply at de nå har vært ute i møte med kommunerepresentanter for å vise frem potensialet teknologien har for utviklingsprosjekter.

- Vi har vært i samtaler med de om å lage visualiseringer og bruke teknologi i forhold til å hjelpe de med å kommunisere store endringer i byrommene ut til innbyggere. Løsninger hvor man kan veksle mellom nåtid og fremtid i VR, men også større modeller i AR, forteller Vegard Westergård fra Wec360.

- De løsningene vi kan bidra med gjør at man involverer innbyggerne på en helt ny måte, og det blir lettere for innbyggerne å forstå hva som er planlagt av utvikling i deres by, fortsetter han.

Han legger til at ved å kommunisere utviklingsprosjektene på en bedre måte, kan man unngå misforståelser og kan gjøre det lettere å skape godvilje blant medborgerne, ved at de føler seg inkludert i prosessen. Teknologien er nemlig tilgjengelig for privatmennesker også.

Westergård viser oss arbeidet de har gjort med et knutepunkt i Karlstad kommune i Sverige, hvor selskapet har forberedt AR-materiale som viser detaljerte før og etter-bilder av prosjektet som man kan utforske (se video av dette øverst i artikkelen).

- AR teknologien åpner for en helt ny måte å vise frem planlagt knutepunktutvikling. Innbyggerne kan via sin egen mobil eller nettbrett "plassere" 3D-modellen på stuebordet og utforske hele området. AR gjør det mye enklere å kommunisere prosjektene ut til innbyggeren, ved hjelp av at man kan bruke sine egne devices der hvor man er, sier Westergård.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079