23948sdkhjf

Vil bruke fem milliarder på nye Bodø lufthavn

Slik ser Avinor for seg at den nye flyplassen vil bli.

På Luftfartskonferansen i Bodø tirsdag ble nye planer for Bodø lufthavn presentert.

I en artikkel hos NRK kommer det frem at ambisjonene Avinor har for den nye flyplassen ikke akkurat er beskjedne.

Oppgraderingen av flyplassen involverer blant annet at flyplassen skal flyttes 900 meter fra dagens beliggenhet. Byggestart skal skje rundt 2020-2021, mens det er forventet at endelig ferdigstilling blir mellom 2024 og 2026.

Den foreløpige prislappen på prosjektet ligger på fem milliarder kroner.

Tirsdag ble det presentert frem skisser av den nye flyplassen.

– Dette er en stor dag for oss. Terminalbygget blir spektakulært med mye lys, og skal bli en opplevelse for den som kommer og den som drar. Når dette står ferdig om seks til syv år skal det være i verdensklasse, forteller Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til NRK.

Ifølge sjefen har fokuset ved tegningen av ny flyplass lagt på tre områder: naturen, lyset og været. Falk-Petersen lover at resultatet blir «flott».

– Vi skal se fremover – ikke bakover. Likevel skal vi ikke ta risikoer, så vi skal finne en god løsning for en rimelig penge, med lavest mulig risiko. Det skal vi klare. Dette blir en flott og moderne terminal, men også en effektiv og rimelig terminal. Så her skal vi kombinere våre beste kunnskaper, fortsetter han.

Selv om han ikke tør sammenligne Bodøs nye flyplass med Gardermoen, sier Falk-Petersen at det nye prosjektet blir i verdensklasse:

- … Det blir en super flyplass som blir best i sin klasse, sier han.

Selv om planene er klare og Avinor er ivrig, er ikke finansieringen klargjort ennå. I Nasjonal Transportplan (NTP) bevilger regjeringen 2,4 milliarder kroner til å flytte flyplassen, uten at dette er vedtatt i Stortinget, skriver NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093