23948sdkhjf

Byggestart for verdens største fjernstyrte tårn

Avinor Air Navigation Services tar i dag første spadetak for det som blir verdens største Remote Towers Centre. Senteret skal ligge i Bodø.

Sammen med statssekretær i Samferdselsdepartementet, Allan Ellingsen, og Bodøs ordfører, Ida Maria Pinnerød, tar i dag Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og administrerende direktør i Avinor Air Navigation Services, Anders Kirsebom, det første spadetaket for det som blir verdens største senter for fjernstyrte tårn. Senteret skal ligge i Bodø, og vil styre flytrafikken ved 15 norske lufthavner.

-Dette er en milepæl for norsk og internasjonal luftfart, og markerer begynnelsen på et banebrytende innovasjonsprosjekt. Det nye Remote Towers Centre har en investeringsramme på ca. 110 millioner kroner, og vil være et viktig nervesenter for flytrafikken i fremtiden, sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor.

Det nye Remote Towers Centre blir verdens største, da ingen andre land betjener like mange lufthavner fra ett og samme senter.

Senteret vil sysselsette ca. 60 personer, og bidrar til å sikre bedre kunnskapsdeling og redundans ved at man samler fagmiljøet ved det nye senteret i Bodø.

Investeringsramme for prosjekter er ca 110 millioner kroner, og ferdigstillelse er planlagt i første halvdel av 2020. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093