23948sdkhjf

Bygg og anlegg på topp

I 2018 fikk rekordmange søkere lærlingplass, og blant linjene hvor flest får lærlingplass finner man bygg- og anleggsteknikk. - Bygg- og anleggsindustrien ligger helt på topp og gjør mye riktig, roser kunnskapsministeren.

74 prosent av søkerne hadde ved utgangen av fjoråret fått godkjente lærekontrakter. Det er den høyeste andelen som er registrert siden målingene startet i 2011.

Dette kommer frem i et skriv fra regjeringen denne uken.

– Med flere læreplasser får flere elever fullført utdanningen. For fjerde år på rad ser vi at rekordmange motiverte og dyktige elever får læreplass, men vi er ikke mål. Regjeringen vil fortsette samarbeidet med næringslivet og fylkeskommunene slik at flere får en læreplass, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

- Norge trenger flere gode fagarbeidere for at vi fortsatt skal være et bærekraftig velferdssamfunn. Jeg er glad for at stadig flere elever får en læreplass, det er viktig for elevene og det er viktig for samfunnet. Derfor vil regjeringen fortsette å løfte yrkesfagene i tiden fremover, sier statsminister Erna Solberg (H).

I 2018 var det flere søkere til læreplasser og flere som fikk læreplass. Økningen har skjedd over hele landet, men det er store forskjeller mellom fylkene i hvor stor prosentandel av søkerne som får læreplass. På landsbasis har over 29 200 søkt læreplass, og 21 706 har fått godkjente. Det er nesten 900 flere enn i 2017.

Gode tider for og bygg- og anlegg

Statistikken viser at blant linjene med de beste tallene er bygg- og anleggsteknikk. Her fikk 85% av søkerne læreplass i 2018.

- Bygg- og anleggsindustrien ligger helt på topp og gjør mye riktig. Vi kan komme til å mangle over 70 000 fagarbeidere i 2035. Vi vil derfor fortsette å løfte yrkesfagene. Jeg håper de andre bransjene vil se til bygg- og anleggsindustrien og være med på lærlingløftet, sier kunnskaps og integreringsminister Jan Tore Sanner. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062