23948sdkhjf

Mange mister jobben etter konkurs

Om lag 20 ansatte mister jobbene sine etter at VM Gruppen AS i Lier ble begjært konkurs sist fredag.

Selskapet ble etablert så sent som i november i fjor, og VM Gruppen har stort sett leid ut håndverkere til ulike prosjekter, melder Drammens Tidende (DT). Ifølge avisa skal årsaken til konkursåpningen være et merverdiavgiftskrav fra kommunekasseren i Lier på 716.637 kroner.

Advokat Hans V. Haug ved Svensson Nøkleby Advokatfirma AS er oppnevnt som bobestyrer, og han opplyser til DT at selskapets forretningsadresse har vært styreleders hjemmeadresse i Lier. Han sier også at de ansatte har vært utleid til prosjekter i Oslo-området.

BOBESTYRER: Advokat Hans V. Haug ved Svensson Nøkleby Advokatfirma AS er oppnevnt som bobestyrer etter konkursen. FOTO: SVENSSON NØKLEBY

Firmaet er registrert med 29 ansatte, men det rette og reelle antallet er 15, ifølge advokaten, og legger til at det viktigste nå er at de ansatte får sine ferie- og lønnskrav innfridd. De aller fleste av de ansatte skal være fra Polen og Baltikum.

De ansatte blir innkalt til et orienteringsmøte fredag, der de også vil få sine oppsigelser. Haug sier at NAV er inne i bildet siden det er snakk om masseoppsigelse.

Bobestyreren opplyser videre til DT at er lite av verdier i boet – tre kjøteøy, en del verktøy i bilene. Bilene er dessuten leaset. Haug vil nå undersøke om det et utestående ordringer som kan inndrives.

Avisa skriver at Vilmantas Laurinavicius er medeier i VM Gruppen, og eier halvparten av aksjene – den andre halvparten eies av Marius Liutkus.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079