23948sdkhjf

Fuktskadet barnehage: Nesten like dyrt å renovere som å bygge nytt

Seks år gamle Slettheia Barnehage i Kristiansand måtte stenge i fjor etter at det ble oppdaget fuktskader. Nå viser det seg at prisen for å rehabilitere er nesten like høy som prisen for å bygge helt ny barnehage.

Dette kommer frem i en artikkel hos Fædrelandsvennen (NB: betalingsmur).

Avisen var også de som høsten 2018 dekket at Øvre Slettheia Barnehage måtte stenge etter at det ble oppdaget større fuktskader i bygget. Barn og ansatte måtte flytte ut av bygget, og det ble bekymring for om barna hadde fått helseskadelige effekter av å ha tilbrakt tid i bygget.

På det tidspunktet var barnehagebygget kun seks år gammelt.

Nå kommer det frem at prisene for å rehabilitere bygget og å bygge helt nytt ikke er store forskjellen på.

Til avisen opplyser Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune, at det koster seks millioner kroner mer å bygge en helt ny barnehage enn det ville kostet å rehabilitere det fuktskadede bygget.

– Forskjellen mellom alternativene er relativt liten når det gjelder kostnader, påpeker han.

– Ved en renovering beholdes en del elementer fra det eksisterende bygget. Disse elementene må på sikt byttes ut, og det medfører også en del kostnader. Hvis disse kostnadene tas med i det totale regnestykket, vil prisen på en renovering kontra bygging av en ny barnehage være nokså lik, oppsummerer Gram.

Nøyaktig pris vil han dog ikke gå ut med.

Blant årsakene til at prisen på renovering er såpass høy i forhold til å bygge nytt skal blant annet være at det er store bygningsmessige feil ved bygget, og dessuten en del mangler som må rettes opp.

Ifølge avisen er det ikke tatt en avgjørelse om hvordan kommunen skal gå frem.

Les mer om saken på Fædrelandsvennen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078