23948sdkhjf

Starter arbeidet med ny Nasjonal transportplan

Samferdselsministeren vil ha mer infrastruktur for pengene.

Arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP) 2022-2033 er nå i startfasen, og samferdselsminister Jon Georg Dale sender nå transportetatene følgende beskjed: Nytten av investeringene skal økes, kostnadene skal ned og ny teknologi skal på plass.

Dette kommer frem i en melding fra Samferdselsdepartementet

– Satsingen på samferdsel holder frem med full styrke. I kommende Nasjonal transportplan vil regjeringen investere i ny infrastruktur, ta vare på det vi har og ta i bruk ny og moderne teknologi for å skape gode bo- og arbeidsregioner og få varer og tjenester frem til markedet, sier samferdselsministeren i pressemeldingen.

I meldingen kommer det frem at Dale samferdselssektoren er godt rustet til å effektivisere innsatsen, og han forteller at for å få mer infrastruktur for pengene ønsker han at Norge skal bli en pionernasjon når det kommer til å ta i bruk digitalisering og ny teknologi i utbyggingen.

Meldingen kommer frem i sammenheng med at Jon Georg Dale nå har sendt ut et oppdragsbrev til etatene og virksomhetene som arbeider med ny NTP. Den nye transportplanen perioden 2022-2033 vil bli lagt frem i 2021. Dagens NTP ble lagt frem våren 2017.

Samferdselsdepartementet legger også vekt på at prosjektene som skal være en del av nye NTP må kunne tåle kritisk blikk og vil bli regnet nøye på, for å kunne finne frem til optimal bruk av ressurser.

– Vegdirektoratet, Nye Veier, Jernbanedirektoratet, Kystverket og Avinor skal til sommeren legge frem de første resultatene av dette arbeidet. Jeg er trygg på at kostnadene går ned og at vi får frem gode og innovative løsninger på de høyest prioriterte utfordringene, sier Dale.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093