23948sdkhjf

Tvunget til å følge opp tunnelkrav på 400 millioner

Bane Nor mener kravene om slokkevann og vifter i alle nye tunneler er unødvendige og kan gjøre situasjonene mindre trygge.

Dette kommer frem i en artikkel hos NRK.

Tidligere har Bane Nor mottatt skarp kritikk for å utelate slokkevann og vifter fra tunnelprosjekteringene deres, sikkerhetstiltak som legges inn for å hindre og stoppe tunnelbranner.

Da det kom frem at selskapet planlagte å bygge Ulrikstunnelen, den 7,8 kilometer lange tunnelen på Bergensbanen, uten å inkludere tiltakene, mottok de skarpe ord fra brannsjefen i Bergen og Statens jernbanetilsyn (SJT).

Til NRK sier Bane Nors pressesjef Thor Eirik Skarpen at Bane Nor ikke så tiltakene de ble tvunget til å inkludere var nødvendige, og at de heller gjorde situasjonen mindre trygg:

- Vi vurderte dette som unødvendige tiltak som ikke medfører økt sikkerhet. Samtidig kan det bli farlig dersom noen slår viftene på under evakuering, sa Skarpen til riksavisen.

Nå har selskapet regnet ut kostnadene for å legge til ventilasjon og vann i tunnelene til å være 10.000 kroner per løpemeter av tunnel. Når man ser på det tallet og legger til selskapets kommende tunnelprosjekter, som Vestfoldbanen, Østfoldbanen, Ringeriksbanen og Dovrebanen, kommer kostnadene opp i over 400 millioner, forklarer Skarpen.

Les mer om saken i NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125