23948sdkhjf

VIDEO: Klart til innflytting i det nye Stortingsbygget

2,3 milliarder kroner og 5 år skulle til for å fullføre Stortingets rehabiliteringsprosjekt. Se bilder og video fra da vi var med på guidet besøk i «skandalebygget», Prinsens Gate 26.

Den 14. januar flytter rundt 100 stortingsrepresentanter fra FrP, KRF, Høyre og Arbeiderpartiet inn i nye kontorlokaler i Prinsens Gate 26 ved Wessels Plass.

Bygget har vært en del av et større rehabiliteringsprosjekt for Stortinget, hvor det har blitt installert nye kontorer, større og mer moderne møterom, samt lagt inn ny innkjøringstunnel og et nytt vare- og postmottak.

Når Building Supply får være med på innsiden av Prinsens Gate 26, er det et innflytningsklart bygg som møter oss.

Prosjektet endte opp med å skape svært mye oppsikt i mediene da det ble kjent at kostnadene knyttet til prosessen hadde sprengt det originale budsjettet på 1,1 til 2,3 milliarder, som førte til at flere av Stortingets medlemmer forlot stillingene sine.

Verten for besøket er Stortingspresident Tone W. Trøen (H), som tok over stillingen etter at Olemic Thommessen gikk av. Trøen ble den som fikk ansvar om å styre det nye budsjettet, noe prosjektet har holdt seg innenfor.

Trøen forteller ovenfor den oppmøtte pressen at noe av det som er vært mest kostnadskrevende ved prosjektet har vært økte sikkerhetsprosedyrer, som følger av 22. juli-angrepene.

Under kan dere se bilder fra det ferdigstilte prosjektet:

En av årsakene til rehabilitering av bygget var ønsket om å få til større møteromslokaler for de ansatte ved Prinsens Gate 26. Nå finnes det en rekke nye møterom i flere størrelser som kan benyttes av partiene. 

Byggearbeidet har også opprettholdt hovedvilkårene for rehabiliteringen, nemlig at det originale takmaleriet og den originale trappen ble bevart. Dette kan man se deler av under. 

Les mer om prosjektet her.

Alle bildene tilhører Christer Davanger og Building Supply. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094