23948sdkhjf

Sortland Entreprenør sikret ny grønn kontrakt

Vesterålen-selskapet satser stort på klima i deres nyeste prosjekt.

Sortland Entreprenør har signert kontrakt med Hadsel Kommune om å bygge nye Stokmarknes Ungdomsskole.

Prosjektet har satt byggestart til 28. februar, og har en planlagt ferdigstilling i juni 2020.

- Det er en stor dag, og en drøm som går i oppfyllelse, når vi nå signerer kontrakten på ny Stokmarknes ungdomsskole. Det har lenge vært åpenbart at vi trenger en ny skole for ungdomstrinnet på Stokmarknes, og nå med denne kontrakten blir dette virkelighet sier ordfører Aasvik i en melding.

Klimasatsing

- Samtidig er det godt å se at kommunen som bestiller kan utgjøre en forskjell innen klima og energiarbeidet med å bestille de rette produktene. Her har vi lagt vekt på jordvarme, solcellepaneler og massivtre. Dette gir svært god klimaeffekt ved at man bruker lite strøm, lave utslipp under konstruksjon og i levetiden, samt at inneklimaet blir bedre ved å bruke massivtre på denne måten. Det offentlige Norge har et stort ansvar for å bestille de fremtidsrettede løsningene og der er jeg stolt over at Hadsel tar et viktig ansvar, kommenterer ordføreren.

Samtidig fikk også prosjektleder Zakarias Chibbsa skryt for den jobben som han har gjort, sammen med prosjekteringsgruppe og brukergruppe. Ifølge Hadsel Kommune ga Sortland Entreprenør uttrykk for at de sjelden har fått så gjennomarbeidede prosjekter å regne på, noe som også gir en større trygghet for å unngå uventede kostnader underveis.

Hans kompetanse innen energi- og klimaløsninger i bygg har også vært avgjørende for å få et så miljøvennlig resultat som det nå er tegnet kontrakt for, skriver kommunen.

- Dette er løsninger som også fylkesmann og andre har merket seg, og som kan gjøre nye Stokmarknes ungdomsskole til et referanseprosjekt også for andre kommuner og fylkeskommuner, heter det i et skriv fra kommunen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079