23948sdkhjf

Hurum-bedrift konkurs: 12 ansatte mistet jobben

Nå ønsker hovedkunden at de skal starte opp igjen på nytt.

I november ble anleggsbedriften GMM Bygg AS erklært konkurs i Hurum. 12 ansatte mistet jobben etter dette.

På tross av at bedriftens kunder var fornøyde med arbeidet deres, kom GMM nemlig i økonomikluss etter at regnskapsføreren deres sluttet å føre regnskaper uten å si ifra til bedriften.

Når dette ble kjent for bedriften, var skaden allerede gjort på regnskapet. Skatt sør gikk inn og begjærte selskapet konkurs, og kemneren tok utlegg i flere av GMMs motorvogner.

Dette kommer frem i en artikkel hos Drammens Tidende (NB: betalingsmur). 

Nettstedet skriver at bedriften skylder 1,3 millioner kroner til kemneren og skatteetaten i manglende forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift, moms og gebyrer.

I ettertid, da bobestyreren gikk gjennom bedriftens utestående krav, kom det en liten overraskelse. En av GMMs kunder, Kompan Norge AS, kom frem til at de skyldte bedriften enda mer penger enn de trodde. Penger de ønsket å betale inn.

– Kompan er så fornøyde med GMM Bygg at de gjerne vil at folkene fortsetter arbeidet. Det hører til sjeldenhetene at debitorer retter beløpene oppover, sier bobestyrer Martin Wøien Gilhuus til Drammens Tidende.

Med denne innbetalingen, noen andre utestående krav og slag av en del av bedriftens ressurser ser det ut til at lønnskrav for bedriftens tidligere ansatte vil kunne bli dekket.

Nettstedet skriver at det var far og to sønner som eide selskapet, og som en følge av at sønnene eide over 20 prosent av aksjene i selskapet hver, har ikke sønnene automatisk krav på støtte via NAV lønnsgaranti. Garantiordningen må vurdere i hvilken grad sønnene faktisk har vært med på styringen.

Bobestyrer informerer Drammens Tidende om at flere av de ansatte har gått videre til nye jobber allerede.

Les mer om saken hos DT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093