23948sdkhjf

Bane NOR ansetter Avinor-topp

Den nye administrerende direktøren for Spordrift AS, et Bane NOR-selskap, tiltrer i april 2019.

Styret for Spordrift AS har ansatt Henning Bråtebæk (51) som administrerende direktør i selskapet.

Spordrift AS er et heleid aksjeselskap for produksjon av drift og vedlikehold i Bane NOR. I overkant av 1 000 av Bane NORs medarbeidere skal overføres til det nye selskapet, som skal være i operativ drift fra 1. juli 2019.

– Henning Bråtebæk har lang erfaring fra drift og vedlikehold av jernbanen og Avinor. I Avinor har han arbeidet med effektivisering, modernisering og organisering av tjenestene for å være konkurransedyktige i forhold til det eksterne markedet. Vi er svært tilfreds med at han har takket ja til stillingen, sier Gorm Frimannslund, som er styreleder i Spordrift AS og konsernsjef i Bane NOR.

Fra 1993 til 2008 var Henning Bråtebæk banesjef på Østfoldbanen og Kongsvingerbanen, eiendomssjef og prosjektsjef for «Oslo-prosjektet» i Jernbaneverket. I 2008 gikk han til Avinor som direktør for lufthavntjenester og direktør for flysidedrift fra 2015.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til jernbanen midt i en periode med en historisk satsning på sektoren. Våre dyktige medarbeidere er selskapets største konkurransefortrinn. Vi har lokalkunnskapen, fagkompetansen og erfaringen. Det gir oss en kjempefordel overfor resten av markedet, sier han.

– Jeg er absolutt ydmyk i forhold til oppgavene og rollen jeg går inn i nå. Jeg er opptatt av å etablere et godt samarbeid med de tillitsvalgte, vernetjenesten og andre som kan bidra til å påvirke hverdagen til medarbeidere, sier Henning Bråtebæk som starter i Spordrift AS 1. april 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094