23948sdkhjf

Veidekke trues med søksmål

I Latvia har et av entreprenørens datterselskap, Veidekke Entreprenerad, havnet i trøbbel med et stort boligselskap. Nå forberedes det et søksmål mot selskapet.

Dette kommer frem i en artikkel hos The Baltic Times, som er gjengitt i flere norske medier som E24.

Det er det latviske byggeselskapet JSC BMGS som bygger søksmål mot Veidekke-selskapet.

Det meldes at Veidekke Entreprenerad ikke har betalt regningene fra JSC BMGS på over et år, regninger som kom fra arbeid selskapet utførte i Sverige.

JSC BMGS jobbet på boligprosjektene Svea Symfoni og Svea Serenad i 2016. Selskapene havnet i en betalingskonflikt da Veidekke ikke ville betale regningene.

Det utstående beløpet Veidekke-selskapet skylder skal være på flere millioner euro, uten at det blir spesifisert nærmere hvor mange millioner det er snakk om.

- Vi respekterer det skandinaviske selskapet og vårt forretningsforhold, og vi har prøvd i over et år å komme til enighet uten å gå via retten, skriver administrerende direktør for JSC BMGS, Svetlana Afanasjeva til The Baltic Times.

Videre kommer Afanasjeva med flere anklager mot Veidekke.

- Selskapet vårt mistenker at lederne i det svenske selskapet misbruker fordelene ved å bruke en generell entreprenør, ved å stoppe betalingene på et tidspunkt når en stor del av arbeidet i kontrakten allerede hadde blitt utført. Det er ikke et sammentreff at betalingene tok slutt da det skjedde en omveltning i det svenske eiendomsmarkedet, som kan ha skadet forretningsindikatorene hos Veidekke, sier Afanasjeva.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078