23948sdkhjf

Klagene avvist på Arna-Fløen

Baneservice og NRC Groups klager på tildelingen av Arna-Fløen-kontrakten på en halv milliard til spanske AZVI s.A har blitt avvist.

Bane NOR avviser klagene som ble sendt inn etter at den jernbanetekniske kontrakten på Arna-Fløen-prosjektet gikk til det spanske selskapet.

Kontrakten har en verdi på ca. en halv milliard, og nå har entreprenørene Baneservice og NRC Group kort frist til å bestemme seg for om de vil ta saken videre eller ikke.

Dette kommer frem i en artikkel hos Byggeindustrien.

– Status nå er at Bane NOR har gitt utfyllende svar på de to klagene som er kommet inn. Videre har vi forlenget karenstiden til 13.12.18, skriver Ingvild Eikeland, kommunikasjonsansvarlig for Utbygging Vest / Midt i Bane NOR i en melding til nettstedet.

Entreprenørene som har sendt inn klagen var to av de tre finalistene i anbudskonkurransen. Spanske Azvi skal ha hatt det dyreste tilbudet på 508 millioner, mens begge de to andre skal ha lagt på rundt 480 millioner.

Oppdraget det er snakk om gjelder det jernbanetekniske arbeidet ved nye Arna stasjon og i Ulriken tunnel.

– AZVI s.A. er en profesjonell, internasjonal aktør som har erfaring med å gjennomføre tilsvarende store tverrfaglige jernbaneprosjekter, sa konserndirektør Einar Kilde i Bane NOR i november da tilbudet ble godkjent

Bane NOR uttrykte at de var godt fornøyd med konkurransen om kontrakten.

– Det var en jevn konkurranse mellom tre godt kvalifiserte firma, sa Einar Kilde.

I evalueringen av tilbudene la Bane NOR stor vekt på oppdragsforståelse og gjennomføringsevne.

– Valget av denne entreprenøren reduserer gjennomføringsrisikoen for prosjektet, sa prosjektsjef for Arna-Fløen i Bane NOR, Katrine Sælensminde Erstad.

– Vi vurderer at AZVI s.A. har de beste forutsetningene for å utføre arbeidet til rett tid, kvalitet og kost.

Selskapene har ut torsdag 13.12 på å bestemme seg for om de vil akseptere avvisningen. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082