23948sdkhjf

Signerte nye Rud svømmehall til 300 millioner

Entreprenøren og Bærum Kommune har signert kontrakt, og prosjektet skal etter planen være ferdigstilt 2021.

NCC og Bærum kommune signerte i dag kontrakt om utvikling og bygging av Rud svømmehall i Bærum. Avtalen har en verdi på MNOK 300 eksklusive merverdiavgift og opsjoner. Svømmehallen åpnes for publikum sommeren 2021.

Svømmehallen på 6 144 kvm integreres med Bærums Idrettspark (BIP) og får trenings- og opplæringsbasseng på 50x25 meter og 12,5x9,5 meter – begge med hev- og senkmuligheter.

- Svømmeanlegg er et spesialisert satsningsområde for oss i NCC. Vi er Nordens største entreprenør innen segmentet med egne utprøvde tekniske løsninger og arbeidsprosesser. Vårt interne spesialistteam har sammen med et kompetent eksternt rådgivningsmiljø, med Nuno Arkitektur i spissen, jobbet målrettet med å tilby et attraktivt anlegg for Bærum kommune, sier Olle Forsberg, svømmeanleggsansvarlig for NCC i Norge i en melding.

Tett samarbeid sikrer best resultat for Bærums innbyggere

NCC har lang erfaring og kompetanse innen utvikling og bygging av bade- og svømmeanlegg. NCC-ledede prosjekter som Røykenbadet i Røyken, pågående Manglerud Bad i Oslo, og nå nye Rud svømmeanlegg i Bærum er eksempler på prosjekter hvor byggherren får fordel av selskapets spesialisering på bade- og svømmeanlegg og NCCs nisjekompetanse innen samspill og tidlig fase.

- Tidlig involvering av samtlige prosjektdeltakere på tvers av disipliner, fag og roller er selve nøkkelen i arbeidet vårt. Vi har gått fra å være en tradisjonell entreprenør til å bli en entreprenør som er spesialisert på å utvikle prosjektene vi skal bygge sammen med kunde, brukere og samarbeidspartnere, sier Are Strøm, leder for NCC Building Norge.

Fremtidens bærekraftige svømmehall

Bærum kommune ønsker å gjøre svømmeanlegget på Rud til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, og det blir Norges første BREEAM-sertifiserte svømmeanlegg. Dette innebærer blant annet 30 prosent lavere energiforbruk sammenlignet med tilsvarende bygg, passivhus-standard og en gjenvinningsgrad på overskuddsmaterialer på over 90 prosent. I tillegg skal byggeprosjektet følge NCCs eget kontrollregime kalt «Bærekraftig byggeplass».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094