23948sdkhjf

Stemte ja til omstridt milliard-prosjekt

Et knapt flertall i fylkestinget stemte ja til å fortsette byggingen av den svært omtalte Nordøyvegen.

Dette kommer frem i en artikkel hos NRK Møre og Romsdal tirsdag.

Ca 400 mennesker møtte frem til fylkestinget tirsdag, da det skulle stemmes om byggeprosjektet med Nordøyvegen skulle fortsette eller ikke. Avstemmingen endte i 26 stemmer for og 21 stemmer mot.

Ifølge NRK ble dette møtt med jubel i salen, og flere av de oppmøtte var så henrykte at de måtte ty til tårer.

Nordøyvegen, et broprosjekt som skal knytte Nordøyene i Haram kommune og Sandøy kommune ytterst i Møre og Romsdal til fastlandet, ble originalt beregnet til å koste mellom 1,8 og 2,2 milliarder kroner.

Prosjektet har blitt kjent som en stor budsjettsprekker. I august ble det kjent at Vegvesenet ville gå videre med tilbudet gitt av Skanska, som hadde en prislapp på 3 milliarder kroner – 800 millioner over budsjettet.

I november ble det kjent at fylkesrådmannen Ottar Brage Guttelvik foreslo for fylkespolitikerne å avlyse hele anbudskonkurransen for Nordøyvegen.

- Bygging av Nordøyvegen betyr nesten full investeringsstopp, kanskje i 10–12 år og det blir kutt i administrasjonen, skole, samferdsel og kultur, sier fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik til NRK den gangen.

I en pressemelding skrev Fylkeskommunen at prosjektet forventer å ha en investeringskostnad på hele 5,6 milliarder kroner, noe som vil øke fylkeskommunens driftsutgiftene betraktelig de neste årene og «i lang tid fremover».

- Slik prosjektet nå ligger, og med de konsekvensene dette får for Møre og Romsdal fylkeskommune sin totale økonomi, kan ikke fylkesrådmannen anbefale å realisere prosjektet, sier Guttelvik i meldingen.

Forslaget som nå fikk flertall, var et alternativt forslag til bygging av Nordøyvegen, som kom fra Kristin Sørheim (Sp). Sørheim er leder i samferdselsutvalget, og kom med et forslag om å bygge vegen for 5,1 milliarder i stedet for 5,6.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094