23948sdkhjf

Regionvegsjef takket av etter 44 år

Torbjørn Naimak takket i helgen for sitt i Statens Vegvesen. - Få har satt slike fotspor etter seg, både faglig og mer fysisk ute der vegene bygges, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Lørdag 8. desember takket regionvegsjefen i Nord-Norge av for seg etter 44 år i Statens Vegvesen.

I en melding fra Vegvesenet beskriver vegdirektør Terje Moe Gustavsen ham som «engasjert, faglig sterk, løsningsorientert og aktiv».

Naimak har hatt stillingen som regionvegsjef de siste 15 årene.

Avslutningen ble markert med et eget «framtidsseminar», hvor temaene var teknologi, innovasjon, samarbeid og utvikling i nord. I tillegg til ledelsen i Statens vegvesen nasjonalt og regionalt, deltok representanter for nordnorsk samfunnsliv, samarbeidspartnere og trafikkmyndigheter i Sverige, Finland og Russland. Markeringen foregikk i Narvik – dagen før åpningen av Hålogalandsbrua.

44 års vegkarriere

Torbjørn Naimak er utdannet sivilingeniør fra NTH (dagens NTNU) og begynte i Statens vegvesen som avdelingsingeniør i 1974. Etter hvert ble han sjef for ulike veganlegg i Bodø, på Helgeland og i Lofoten og Vesterålen, og leder og vegsjef i Troms. Han var prosjektleder for omorganiseringen av Statens vegvesen som endte med opprettelsen av de nye vegregionene i 2003, og ble den første regionvegsjefen i Nord-Norge.

Selv oppsummerer han tiden slik:

– Vegbygging og brubygging er i seg selv faglig interessant, men hovedoppgaven er samfunnsbygging, sier Torbjørn Naimak.

Største suksess

Hvis han skal trekke fram en enkelt ting som han er spesielt stolt av å ha vært med på, peker han på nedgangen i antall dødsulykker.

– Da jeg begynte i 1974, ble 60 personer drept i trafikken i Nord-Norge. Da jeg overtok som regionvegsjef i 2003 var det 30, mens 11 har mistet livet i 2018. Det er selvfølgelig 11 for mange, men utviklingen viser at vi har lykkes gjennom et systematisk faglig arbeid og bredt samarbeid, sier Torbjørn Naimak i en melding. 

Utvikling i nord

Både vegdirektøren, nordnorske politikere og de utenlandske gjester som var til stede i Narvik, trakk fram Torbjørn Naimaks innsats for samarbeid på tvers av landegrensene i Barentsregionen.

Han brukte framtidsseminaret til å si mening om samarbeidet internt i Nord-Norge, og sa seg lei av argumenter om den krevende geografien.

– Lange avstander i forhold til hva da? Vi skal jo ikke gå! Det er feilslått nordområdepolitikk at vi fikk to universiteter i nord. Vi burde hatt ett, men det måtte selvfølgelig vært plassert rundt omkring. Vi kan ikke stable alt i Tromsø. I debatten om sammenslåing av Troms og Finnmark hører jeg mange sier at ikke går an å rekruttere fagfolk og bygge kompetanse andre steder enn i Tromsø. Det er bare tull. Vi får til det vi vil, mener Torbjørn Naimak.

Etterfølger

Torbjørn Naimak har sin siste arbeidsdag i Statens vegvesen om en uke. Mandag 17. desember overtar Turid Stubø Johnsen som regionvegsjef i Nord-Norge.

Opphav og kilder: Statens Vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156