23948sdkhjf

Storentreprenør konkurs: 212 ansatte rammet

Ørsta-entreprenøren K.A. Aurstad har meldt oppbud.

Dette kommer frem i en pressemelding denne uken.

Etter oppbud fra selskapet selv åpnet Søre Sunnmøre Tingrett konkurs i selskapet torsdag ettermiddag.

- Det er med et tungt hjerte at styret i bedriften måtte konkludere med at det ikke var noen annen utvei enn å melde oppbud. Det har over en tid blitt gjennomført et omfattende arbeid for å finne løsninger på de utfordringene selskapet har hatt. Kostnadskutt, effektivisering og reforhandling av inngåtte kontrakter har ikke vært tilstrekkelig for å få positive resultater i selskapet, skriver selskapet i en melding.

212 ansatte står nå uten jobb etter konkursen.

Det kommer frem at en av hovedårsakene til konkursen er store tap ved et veiprosjekt på E6 i Sør-Trøndelag.

- Utviklingen i prosjektet har dessverre ikke vært positiv, noe som har påført oss ytterligere store tap utover i 2018. I prosjektet har K.A. Aurstad vært underentreprenør. Prosjektet har siden oppstart september 2017 vært svært krevende. Hovedentreprenør har etter K.A. Aurstads oppfatning, i strid med avtaleverket, ut arbeidet og så langt gjennomført en plan for arbeidet der K.A. Aurstads arbeid har blitt gitt liten prioritet. Dette har medført at K.A. Aurstad har blitt tvunget til å arbeide svært uhensiktsmessig, og slik blitt påført store økonomiske tap, skriver selskapet i en melding.

- Hovedentreprenør har bestridt økonomisk ansvar for dette. Per dags dato har K.A. Aurstad hatt et direkte tap på dette prosjektet på over 80 millioner, samtidig som prosjektet også har tatt mye av selskapets administrative ressurser, som skulle ha blitt brukt til andre arbeidsoppgaver, heter det i meldingen, signert av administrerende direktør Jo Stian Tverberg og styreleder Kjell Arne Aurstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141